Agenda geld

Gepubliceerd op 5 januari 2017

27 januari: Workshop Projectfinanciering voor Dummies in Assen

In kerken en andere religieuze gemeenschappen en organisaties worden jaarlijks nogal wat projecten georganiseerd. Voor veel van die projecten is financiering vaak niet zo’n probleem omdat het geld er toch al is of omdat het geld zonder al te veel moeite geregeld moet kunnen worden. Maar wat te doen bij projecten waarvoor financiering minder vanzelfsprekend of gemakkelijk is? Dan is het misschien een idee om fondsen te gaan werven of te gaan crowdfunden. Maar hoe doe je dat? Wat zijn de do’s en don’ts? En wat als ook fondsen niet willen meewerken?

Greco Idema, hoofdredacteur van Reliwerk.nl, mede-auteur van De reli-ondernemer (verschijnt in maart a.s.) en jarenlang bestuurslid van Kerk en Wereld, zal deze middag alle deelnemers inwijden in de ‘geheimen’ van o.a. fondsenwerving en crowdfunding. Ook andere vormen van projectfinanciering komen aan bod.

Doelgroep: mensen en organisaties in Noord-Nederland (Friesland, Groningen en Drenthe) die geen of weinig ervaring hebben met o.a. fondsenwerving en crowdfunding.

Programma:
13.00 uur: Inloop met koffie / thee
13.30 uur: Welkom door Bert Altena, stadspredikant Assen en ervaren crowdfunder
13.35 uur: Kort voorstelrondje
13.45 uur: Deel 1 Greco – fondsenwerving – intro en daarna vragen
14.30 uur: Korte pauze
14.45 uur: Deel 2 Greco en Bert – crowdfunding – intro en daarna vragen
15.30 uur: Deel 3 Greco – overige vormen van financiering
15.55 uur: Afronding door Bert

Praktische informatie
Datum: vrijdagmiddag 27 januari 2017
Tijd: 13.30-16.00 uur
Locatie: Assen, Kunstplaza Schurer, gevestigd in Warenhuis Vanderveen 5e etage – Koopmansplein 16, 9401 EL
Entree: € 10,00, incl. consumpties
Aanmelden: info@reliwerk.nl

Over de locatie:
Kunstplaza Schurer is gesitueerd in Warenhuis Vanderveen in het hartje van Assen met een fraai uitzicht over het centrale plein van de stad. Het café biedt uitstekende mogelijkheden om in een sfeervolle ambiance te vergaderen.
Op loopafstand van station NS (10 min.) en direct naastgelegen Parkeergarage De Nieuwe Kolk, Weiersstraat.

Deel dit bericht: Share on LinkedInShare on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on Google+Share on TumblrPin on Pinterest

Reacties
Back to Top ↑