Vacatures

Gepubliceerd op 11 september 2017

Gezocht: Kerkelijk werker (7-10, Grijpskerk)

De Protestantse gemeente Grijpskerk en omstreken zoekt een Kerkelijk werker (8 uur per week).

De PKN van Grijpskerk en omstreken bestaat uit ca. 1250 leden, waarvan ca. 680 belijdende leden. De gemeenteleden wonen in de dorpen Grijpskerk, Visvliet, Pieterzijl, Niezijl en Kommerzijl. In 2012 fuseerden de gereformeerde kerk Grijpskerk, de hervormde gemeente Grijpskerk en omstreken en de gereformeerde kerk van Pieterzijl. In 2017 sloten de gereformeerde kerken van Niezijl en Kommerzijl zich hierbij aan. Een van de twee predikanten is recent vertrokken. De andere predikant heeft tijdens de vacante periode zijn werkzame tijd uitgebreid tot 100%. Alvorens een nieuwe predikant te beroepen wordt in een bezinningsperiode een beleidsplan opgesteld.

De PKN in Grijpskerk komt graag in contact met een kerkelijk werker die het project ‘Vergroting kerkelijke betrokkenheid 25-50 jarigen’ gaat trekken.

Bij het project Vergroting betrokkenheid 25-50 jarigen treed je – ondersteund door een uit de doelgroep geformeerde werkgroep – in contact met de doelgroep. In de eerste fase ligt de nadruk op inventarisatie en onderzoek:
– Wat zijn de wensen en behoeften van de doelgroep?
– Waarom haakt men af?
– Welke activiteiten kunnen de betrokkenheid doen toenemen?

In de tweede fase ligt de nadruk op het initiëren van activiteiten die bij de doelgroep passen. Daarbij kan ook gebruik gemaakt worden van initiatieven die elders succesvol bleken. Het doel is dat er binnen de doelgroep nieuw elan ontstaat.

Voor dit project is 8 uur per week beschikbaar. De looptijd is een jaar. Salariëring volgens de richtlijnen van de PKN.

We zijn op zoek naar een inspirerend en verbindend persoon, bij voorkeur in de leeftijdsfase van de doelgroep, die ervaring heeft met soortgelijke projecten. We zien uw CV met motivatie graag voor 8 oktober tegemoet via aliekaterberg@gmail.com. Informatie bij Alie Katerberg (voorzitter van de kerkenraad), tel. 06 – 28363417; of bij Atze Landman (predikant) tel. 0594-853160.

Bron: PKN Grijpskerk

Deel dit bericht: Share on LinkedInShare on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on Google+Share on TumblrPin on Pinterest

Reacties

Tags:
Back to Top ↑