Overige vacatures

Gepubliceerd op 5 november 2017

Gezocht: Conservator-restaurator (24-11, Leuven)

Voor de Groep Humane Wetenschappen, Faculteit Theologie en Religiewetenschappen, Book Heritage Lab zoekt de KU Leuven een Conservator-restaurator van grafisch materiaal (perkament en papier).

Het Book Heritage Lab – KU Leuven, Expertisecentrum voor Boek en Erfgoed is een innovatief expertisecentrum voor onderzoek en conservatie van documentair erfgoed (Faculteit Theologie en Religiewetenschappen, Faculteit Letteren & Maurits Sabbebibliotheek van de KU Leuven Universiteitsbibliotheken).

Functie
Je bent ingeschakeld als conservator-restaurator (C/R) van documentair erfgoed in een expertisecentrum voor de studie en conservatie van historische documenten onder leiding van prof. Lieve Watteeuw (Book Heritage Lab – KU Leuven).
Je voert je opdracht uit in nauwe samenwerking met het Universiteitsarchief, Departement Kunsten en Erfgoed van de KU Leuven.
Je functie ligt in het conserveren en preserveren van bijzondere universitaire collectie(s) uit het Ancien Regime: je staat in voor het conserveren en restaureren van het materiaal en maakt conditierapporten en behandelingsvoorstellen op.
Je werkt hierbij samen met interne en externe deskundigen.

Lees hier verder.

Bron: KU Leuven

Deel dit bericht: Share on LinkedInShare on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on Google+Share on TumblrPin on Pinterest

Reacties

Tags:
Back to Top ↑