Vacatures

Gepubliceerd op 10 januari 2018

Gezocht: Educator Onderwijs (26-1, Utrecht)

Museum Catharijneconvent belicht – in samenspraak met partners en publiek – de esthetische, culturele en historische waarden van het christelijk erfgoed, met het doel meer inzicht te krijgen in onze huidige leefwereld.

Museum Catharijneconvent heeft veel succes op het gebied van primair onderwijs en grote ambities op gebied van voortgezet onderwijs en zoekt daarom naar een inspirerende, zelfstandige en ervaren Educator onderwijs (32 uur per week)

Onze missie voor het onderwijs is om een open blik te stimuleren bij de leerlingen, hen te laten nadenken over hun eigen identiteit en culturele en/of religieuze achtergrond en die van een ander, met als doel meer begrip en onderlinge verbinding teweeg te brengen. Onze (kunst)voorwerpen verbeelden verhalen waarmee gesprekken worden gestimuleerd rondom burgerschapsvaardigheden, aansluitend bij de vakken geschiedenis, kunstzinnige oriëntatie, levensbeschouwing en mens en maatschappij en helpen bij uitdrukkingsvaardigheid en meningsvorming.

Sinds 2013 zet Museum Catharijneconvent stevig in op de ontwikkeling van een breed aanbod voor het primair onderwijs. Nu staan we aan de start om ook onze (groei)ambities voor alle niveaus en leerjaren binnen het voortgezet onderwijs te gaan verwezenlijken.

Taken
– Is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van een innovatief en maatschappelijk relevant aanbod voor het voortgezet onderwijs en voor de (door)ontwikkeling en continuïteit van het aanbod voor het primair onderwijs.
– Bouwt en onderhoud een netwerk met leerkrachten om zo in nauw contact met het veld te blijven en te kunnen anticiperen op ontwikkelingen en trends in het onderwijsveld.
– Is verantwoordelijk voor het aanbieden van de inhoudelijke en didactische trainingen voor de museumdocenten en monitort en coacht hen.
– Bouwt samen met de afdeling Publiek en Educatie aan een publieksvisie en bedt deze in de onderwijsprogrammering in.

Eisen
– Is proactief en creatief, is iemand die in staat is innovatieve ideeën om te zetten in realistische plannen.
– Weet mensen te inspireren en te enthousiasmeren.
– Werkt zelfstandig.
– Heeft een gedegen kennis van het onderwijsveld, weet wat er speelt en kan daar vanuit het museum op inspelen.
– Heeft uitstekende didactische en communicatieve vaardigheden.
– Heeft minimaal vijf jaar aantoonbare ervaring in een vergelijkbare functie in het culturele veld of binnen het onderwijsveld.

Wij bieden
Museum Catharijneconvent kent arbeidsvoorwaarden conform de CAO Verzelfstandigde Rijksmusea. De functie wordt ingeschaald in schaal 9. Het gaat in eerste instantie om een jaarcontract.

Interesse en vragen?
Voor informatie kun je contact opnemen met Dimphy Schreurs via 030-2313835. Mail je sollicitatiebrief met cv vóór 27 januari 2018 naar info@catharijneconvent.nl, ter attentie van Dimphy Schreurs, onder vermelding van ‘Vacature educator onderwijs’. De gesprekken vinden plaats op 5, 7 en 9 februari 2018.

Bron: Catharijneconvent

Deel dit bericht: Share on LinkedInShare on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on Google+Share on TumblrPin on Pinterest

Reacties

Tags:
Back to Top ↑