Vacatures

Gepubliceerd op 13 februari 2018

Gezocht: Buurtpastor (1-3, Utrecht)

Het werk van de Stichting Buurtpastoraat Utrecht kenmerkt zich door trouwe aandacht en liefdevolle zorg voor met name kwetsbare mensen in achterstandsbuurten. Het gaat ons om het goede leven te zoeken met mensen, zowel in hun persoonlijk leven als in de buurtsamenleving.

Stichting Buurtpastoraat Utrecht is op zoek naar een Buurtpastor (m/v) – voor 20 uur per week – om in de Rivierenwijk er te zijn voor bewoners in situaties van sociale uitsluiting en achterstanden, vaak tengevolge van armoede en culturele achtergrond. Vanuit de presentiebenadering gaat de buurtpastor een relatie aan met deze buurtbewoners en bouwt van daaruit het pastoraat op. De buurtpastor wordt ingewerkt en begeleid door een collega die  de buurt goed kent. De vacature ontstaat doordat een collega minder gaat werken.

Wij zoeken iemand
– met kennis van en ervaring met werken volgens de presentiebenadering in een buurt
– die in staat is tot het aangaan van relaties met de meest kwetsbare buurtbewoners
– met een pastoraal/ theologische opleiding of vergelijkbaar academisch werk- en denkniveau, die zich thuis voelt in een oecumenische setting en zijn/haar op het Evangelie geïnspireerd geloof met gevoel, verstand en in gedrag vorm en inhoud kan geven.
– die openstaat voor consultatie van collega-pastores, feedback vraagt en geeft en ontwikkelingsbereid is
– die bereid en in staat is tot samenwerking met andere organisaties in het sociale domein

Gezien de teamsamenstelling gaat onze voorkeur uit naar een collega met 5 jaar relevante werkervaring

Wij bieden
– werk waarbij je echt iets kunt betekenen voor de meeste kwetsbare mensen in de samenleving
– deskundige begeleiding
– veel zelfstandigheid in een platte organisatie met korte lijnen
– een contract voor 1 jaar (met mogelijke verlenging)
– arbeidsvoorwaarden conform de Rechtspositieregeling Pastoraal Werk(st)ers in de RK-Kerk en salarisschaal 10 van de CAO Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening

Geïnteresseerd?
Solliciteer voor 2 maart door een brief met motivatie en cv te sturen aan de directeur Jan Franken per mail naar lesplans.janfranken@gmail.com.

Selectiegesprekken worden op woensdag 14 maart gevoerd. Naast het selectiegesprek wordt op deze dag ook een casus aan de kandidaten voorgelegd. Van kandidaten wordt verwacht dat ze deze datum vrijhouden. Indien u geselecteerd bent ontvangt u uiterlijk 7 maart een uitnodiging voor deze dag.

Meer weten?
Kijk op www.buurtpastoraatutrecht.nl voor verdere informatie of bel met Jan Franken, directeur Stichting Buurtpastoraat Utrecht : 06 153 00 576.

Bron: Buurtpastoraat Utrecht

Deel dit bericht: Share on LinkedInShare on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on Google+Share on TumblrPin on Pinterest

Reacties

Tags: ,
Back to Top ↑