Vacatures

Gepubliceerd op 13 februari 2018

Gezocht: Medewerker Gemeentecontacten (28-2, Utrecht)

De Dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland is op zoek naar een Medewerker Gemeentecontacten (0,67 fte).

De Protestantse Kerk in Nederland telt zo’n twee miljoen leden in ruim zestienhonderd plaatselijke gemeenten. Zij heeft een Dienstenorganisatie met een landelijk kantoor in Utrecht. De primaire taak van de Dienstenorganisatie is de ondersteuning van kerk en gemeenten. De Dienstenorganisatie bestaat per 1 januari 2017 uit drie inhoudelijke en twee ondersteunende clusters.

De medewerker Gemeentecontacten werkt binnen het cluster Ondersteuning Gemeenten en is in staat om complexe vragen vanuit de Dienstenorganisatie breed te beantwoorden, dan wel mee te denken en de plaatselijke gemeenten van advies te voorzien.

Werkzaamheden
– Beantwoorden en zelfstandig afhandelen van inhoudelijke vragen (via telefoon, chat of e-mail) met behulp van beschikbare informatie vanuit eigen kennis en ervaring, de kennisdatabank en verwijzing naar de website;
– Het hiermee ondersteunen van plaatselijke gemeenten op de diverse inhoudelijke aandachtsgebieden van gemeenteontwikkeling;
– Vraag achter de vraag achterhalen en op inhoud adviseren;
– Informatie ophalen bij collega’s en dit verwerken in het advies;
– Bewaken van de terugkoppeling binnen het afgesproken tijdspad naar de vraagsteller;
– Doorverwijzen naar externe partijen als de Dienstenorganisatie de gevraagde dienstverlening niet levert;
– Registreren van onderwerpen in de contactadministratie;
– Leveren van een inhoudelijke bijdrage aan de digitale informatievoorziening;
– Participeren tijdens landelijke rondes/events voor plaatselijke gemeenten;
– De medewerkers van de afdeling Communicatie en Fondsenwerving van informatie voorzien om met behulp van diverse middelen tot een optimale informatievoorziening naar de plaatselijke gemeenten en derden te komen.

De werkzaamheden vinden in wisselende diensten tussen 9.00 uur – 21.00 uur plaats (op vrijdagen tot 16:00 uur).

Wat wij vragen
– HBO werk- en denkniveau op het gebied van theologie of agogisch werken;
– Meelevend lid van een gemeente binnen de Protestantse Kerk in Nederland;
– Inhoudelijke kennis op basisvragen van de van de actuele thema’s van gemeenten binnen de Protestantse Kerk;
– Adviesvaardigheden;
– Kennis van de structuur en organisatie van de kerk op plaatselijk, bovenplaatselijk en landelijk niveau en ervaring met dit werk;
– Behendigheid in het werken met digitale systemen en het adviseren op afstand;
– Flexibel om zowel in de ochtend, middag en avonduren te werken;
– Goed kunnen luisteren en doorvragen; nieuwsgierig en punctueel;
– In staat om kennis en ontwikkelingen snel eigen te maken en deze toe te passen vanuit de juiste context en te vertalen naar de behoefte van de plaatselijke gemeente;
– In staat om als generalist de optimale kennis uit de organisatie te halen en bij onvoldoende kennis bereid om hierin te investeren door kennis te verzamelen bij de specialisten binnen de Dienstenorganisatie.

Bij de uitoefening van de functie zijn de volgende competenties van belang: Leren, delen, excelleren, probleemoplossend, adviesvaardig, communicatief, klantgericht, inlevend.

Wat wij bieden
Wij bieden goede arbeidsvoorwaarden volgens de regeling arbeidsvoorwaarden voor medewerkers van de Protestantse Kerk in Nederland. De functie is ingedeeld in schaal 9 (€ 2.397 – € 3.483)  bruto per maand op fulltime basis). De pensioenvoorziening is ondergebracht bij het Pensioenfonds Zorg en Welzijn.

De standplaats is Utrecht.

Onderdeel van de procedure is het aanleveren van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en het tekenen van een gedragscode. Een digitale aanvraag voor een VOG zal aan het eind van de procedure worden opgestart.

Informatie
Voor meer informatie over de functie kan contact worden opgenomen met Nico Evers, coördinator, tel. 06-29419403, e-mail n.evers@protestantsekerk.nl.

Reageren
Een schriftelijke reactie met CV kan tot en met 28 februari 2018 per e-mail gestuurd worden naar vacatures@protestantsekerk.nl, t.a.v Jelmer Voet, afdeling P&O Services o.v.v. vacaturenummer 2018-006. Deze vacature is zowel intern als extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet gewaardeerd.

Bron: PKN

Deel dit bericht: Share on LinkedInShare on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on Google+Share on TumblrPin on Pinterest

Reacties
Back to Top ↑