Actueel

Gepubliceerd op 6 januari 2017

Plantagekerk Zwolle start met Vrijdagkerk

Met ingang van 13 januari 2017 – bij de start van de Maand van de Spiritualiteit – gaat de Plantagekerk in Zwolle op elke vrijdag open en wordt zij een open ruimte van rust en bezinning voor elke Zwollenaar. De kerk zet voortaan vrijdags van 8 uur ’s morgens tot 14.00 uur ’s middags de deur open.

De kerk wil hiermee voorzien in de behoefte van veel mensen: een rustpunt in het drukke leven vandaag. Bezoekers kunnen in de kerk terecht voor stilte, tijd voor overdenking, gebed en bijbellezen, om gewoon even te zitten of een kaarsje te branden, voor koffie, of voor een ontmoeting en gezelschap.

Ruimte voor stilte
Van 8.00 tot 10.00 uur is de kerk open voor stilte en bezinning. Elke tweede vrijdag van de maand is er aansluitend aan deze tijd van stilte en rust in de kerkzaal een lectio divina-samenzijn in de consistorie van de kerk (start om 10.15 uur).

Tijd voor ontmoeting
van 10.00 tot 12.00 uur is de ontmoetingsruimte open voor iedereen die een bak koffie wil drinken en mensen wil ontmoeten.

Lunchen en vieren
Van 12.00-14.00 uur is er gelegenheid in een gezellige ruimte onder de kerk een zelf meegebrachte lunch te gebruiken. Om 12.45  uur begint in de kerkzaal de lunchpauzedienst: een viering van een half uur met liederen, gebeden en een korte overdenking. Na afloop van de viering is er opnieuw ruimte voor ontmoeting en gesprek onder in de kerk.

Het initiatief is afkomstig van een groep kerkleden die samen met de predikant Jos Douma en de nieuwe Koster Jan-Willem Hamhuis het gebouw op een andere dan de gebruikelijke zondagse manier willen aanbieden als een plek van bezinning voor iedereen die zoekt naar een moment van stilte.

Inspiratie voor deze vrijdag wordt geput uit de spiritualiteit van het kloosterleven. Kloosters staan al eeuwen bekend als plaatsen van rust en bezinning.

Het initiatief past binnen de visie van de geloofsgemeenschap van de Plantagekerk die een heel praktische dagelijkse oefenplaats wil zijn voor het goede leven in de Zwolse samenleving.

http://plantagekerkzwolle.nl/berichten/de-deuren-gaan-open-vrijdagkerk/

http://plantagekerkzwolle.nl/vrijdagkerk-lectio-divina/

Reacties
Back to Top ↑