Stagiair(e)s

Gepubliceerd op 16 november 2017

Aangeboden: Afstudeerstage ‘Inzet nieuwe media’ (zsm, Groningen)

De dienst Geestelijke Verzorging in het UMCG is op zoek naar een enthousiaste (communicatie)student voor het ontwikkelen van een plan van aanpak voor de inzet van nieuwe media.

Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) is één van de grootste ziekenhuizen in Nederland en de grootste werkgever van Noord-Nederland. Hier werken in een open en inspirerende sfeer ca.12.500 medewerkers samen aan topreferente patiëntenzorg, onderwijs en onderzoek. De medewerkers stellen de patiënt centraal en werken op innovatieve wijze doelgericht aan optimaal kwalitatieve en patiëntveilige zorg.

Naast medische, verpleegkundige en psychosociale zorg is er in het UMCG ook aandacht voor levensbeschouwelijke, spirituele en zingevingsvragen van patiënten en hun naasten. Deze aandacht is van belang, omdat juist door ziekte levensvragen op kunnen komen. De discipline geestelijke verzorging begeleidt mensen bij het vinden van zin, betekenis, antwoorden, inspiratie, kracht, steun en troost in wat ze meemaken. De disciplinegroep beschikt over medewerkers met verschillende levensbeschouwelijke achtergronden (protestant, katholiek, algemeen spiritueel, humanistisch en islamitisch).

Naast gesprekken met patiënten en hun naasten organiseert de Geestelijke Verzorging (zondagse) vieringen of inspiratiebijeenkomsten in het UMCG. Patiënten, naasten en belangstellenden kunnen deze bijeenkomsten zelfstandig of met hulp van vrijwilligers bezoeken.

Lees hier verder.

Bron: UMCG

Reacties
Back to Top ↑