Stagiair(e)s

Gepubliceerd op 26 januari 2018

Gezocht: Researcher Van Harte (zsm, Hilversum)

Wat vieren we precies met Sint Maarten? Hoe ziet een Loofhuttenfeest eruit? En wat is de achtergrond van Maria Lichtmis?

Heb jij interesse in bovenstaande vragen en vind je het leuk om deze inhoud te vertalen naar een tv-programma? Lees dan verder.

Van Harte is een nieuw tv-programma van de EO, met uitzendingen op iedere maandag, dinsdag, woensdag en donderdag rond de klok van zes uur. Het programma wordt gemaakt door een creatief en gedreven team van ongeveer 25 medewerkers. Je krijgt bij Van Harte de kans om in vier/vijf maanden een schat aan ervaring op te doen.

Van Harte
De kern van het nieuwe tv-programma Van Harte is vieren. Het programma heeft verschillende onderdelen. We volgen mensen tijdens hun vier-moment en maken daar een portret van, maar we lopen ook spontaan bij mensen binnen met de vraag of er hier iets te vieren valt. Ook geven we praktische tips over bijvoorbeeld eten bij en stylen van feesten en bijzondere momenten. In een ander onderdeel vertellen we wat er nationaal en regionaal gevierd wordt. Denk aan Sint-Maarten, Goede Vrijdag, maar ook lokale gebruiken en feesten.

Voor de periode februari tot en met juni zoeken wij een redactiestagiair. Voor vier of vijf dagen per week. Onze voorkeur gaat uit naar een derde- of vierdejaars student geschiedenis, journalistiek of theologie.

Wat ga je doen
Als redactiestagiair voor Van Harte ga je samen met het redactieteam op zoek naar regionale en religieuze feesten die een leuke link bieden voor een item in ons programma. Je werkzaamheden bestaan uit telefonische research, uitwerken van voorgesprekken en het overdragen van research aan de regisseur.

Jouw profiel
– Je kunt ideeën vertalen naar televisieprogramma’s en originele invalshoeken bedenken;
– Je hebt een goede algemene ontwikkeling en denkt snel;
– Je hebt interesse in verhalen over zingeving;
– Je hebt gevoel voor humor;
– Je bent een creatieve denker en hebt oog voor detail.

Reageren
Ben je enthousiast en is dit iets voor jou? Stuur een motivatie en CV t.a.v. Elsbeth Mensink naar stages@eo.nl. Of reageer via het online sollicitatieformulier. Bij vragen, stuur ons gerust een mailtje!

Bron: EO

Reacties
Back to Top ↑