Klussen

Gepubliceerd op 13 februari 2018

Gezocht: Medewerker Marketing & Communicatie (21-2, Amsterdam)

Museum Tot Zover is een museum met een cultuurhistorische presentatie over onze omgang met de dood. De tentoonstellingen bestrijken het veld van kunst, cultuur en maatschappelijke ontwikkelingen. Het is het enige museum over de dood in Nederland en een van de weinige wereldwijd. Het trekt zeer vaak de aandacht van de media. Museum Tot Zover is meer dan alleen het museum.

Er wordt veel geïnvesteerd in het kenniscentrum, in het kennisplatform de Funeraire Academie en in educatieve pakketten. De nieuwe website gaat eind december online en dan wordt ook een lespakket voor gebruik op basisscholen gepresenteerd. Museum Tot Zover bestaat bijna tien jaar en is gevestigd op De Nieuwe Ooster, de grootste begraafplaats van Nederland, gelegen in de Amsterdamse Watergraafsmeer op twintig minuten fietsen van de Dam. De staf van het museum bestaat uit vier medewerkers (2,5 fte) en het museum heeft ongeveer veertig vrijwilligers, waarvan er tien werkzaam zijn in het kantoor.

Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover timmert de laatste jaren flink aan de weg met tentoonstellingen op het gebied van kunst en fotografie. Er zijn grote ambities met de ontwikkeling van het kenniscentrum en het educatief programma.

Bij deze ambities past een creatieve en gedreven Medewerker Marketing & Communicatie – tijdelijk in verband met zwangerschapsverlof per 12 maart 2018 / twintig uur per week gedurende een periode van vier maanden – die goed op de hoogte is van de sociale media.

Profiel
De medewerker Marketing & Communicatie heeft uitstekende sociale vaardigheden en is een goede netwerker. Je bent proactief (self-starter), ondernemend, onderzoekend en resultaatgericht. Je hebt niet alleen affiniteit met de museale wereld, maar ook met de dood als thema van het museum. Je voelt je prettig in de veranderende wereld van toenemende digitalisering.

Werkzaamheden
– Het sterk vergroten van de online aanwezigheid van Museum Tot Zover.
– Het professionaliseren van de aanwezigheid van Tot Zover op Facebook, Twitter en Instagram.
– Medeverantwoordelijk voor website en nieuwsbrief van Tot Zover. Hieronder valt het schrijven van teksten en het online plaatsen van teksten in het CMS, en ook het bijsnijden van foto’s.
– Maken en uitvoeren van communicatieplannen bij tentoonstellingsprojecten.
– Organiseren van regelmatige activiteiten in het museum, denk aan opzet Museumnacht.
– Participeren in het netwerk van museummarketeers in Amsterdam.
– Het aansturen van vrijwilligers en stagiaires van de afdeling Marketing & Communicatie.
– Het ontwerpen en monitoren van advertenties voor social media.
– Coördinatie drukwerk.

Kwaliteiten
– Opleiding (HBO of WO) op het gebied van marketing, communicatie of cultuur.
– Goed op hoogte van ontwikkelingen in sociale media.
– Goede taalvaardigheid in Nederlands en Engels.
– Kan goed schrijven (teksten social media, website, persberichten)
– Kennis van of affiniteit van website CMS en Photoshop.
– Kan goed projectmatig werken.
– Kennis van Google Analytics.

Wij bieden
Het salaris is marktconform met een bijdrage in het pensioen. De aanstelling is voor vier maanden met een proeftijd van één maand. Ingang 12 maart 2018

Informatie
Neem voor meer informatie contact op met directeur Guus Sluiter, g.sluiter@totzover.nl, 020-6940482.

Solliciteren
Heb je belangstelling? Reageer dan uiterlijk voor 22 februari 2018 door het sturen van je motivatiebrief en CV naar Barbara Tol, b.tol@totzover.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Reacties
Back to Top ↑