Actueel

Gepubliceerd op 22 februari 2018

“Ik ben Nora: de islamofobie-watcher in verkiezingstijd”

Vrijdag 23 februari gaat het project ‘Nora’ van start. Nora is een Nederlandse moslima en een digitale personage – welbespraakt én deskundig. Zij registreert in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart islam-gerelateerde uitspraken van (vooral) politici, journalisten en opiniemakers. Via e-posters zal zij op Facebook, Twitter en Instagram vervolgens bijna dagelijks commentaar geven op uitspraken die discriminerend, stigmatiserend of islamofoob zijn – of daar dicht bij in de buurt komen. Haar uitspraken op sociale media licht zij uitgebreider toe via de website www.noraspreekt.nl.

Het doel van ‘Nora’ is om meer bewustwording te creëren over islamofobie, stigmatisering en discriminatie. Aan dit project zullen in netwerkverband vele honderden organisaties en individuen meewerken, zowel islamitische als niet-islamitische. ‘Verdachte uitspraken’ kunnen worden gemeld bij Nora via info@noraspreekt.nl.

‘Nora’ is een initiatief van Stichting Humanislam – www.humanislam.com

Bron en afbeelding: Humanislam

Reacties
Back to Top ↑