Vacatures

Gepubliceerd op 11 maart 2018

Gezocht: Ziekenhuispastor (zsm, Heusden)

Op dit moment is het Sint-Franciscusziekenhuis op zoek naar een Ziekenhuispastor.

Een job in de zorg is niet voor iedereen weggelegd. Maar voor wie uit het juiste hout is gesneden, wenkt in het Sint-Franciscusziekenhuis in Heusden een mooie toekomst. Als regionaal ziekenhuis in volle groei staan we geen moment stil. Onze infrastructuur wordt op dit eigenste moment compleet vernieuwd. We bieden onze medewerkers evolutieve opleidingen, doorgroeimogelijkheden en voor de opvang van alle nieuwkomers staan speciale begeleiders in. Omdat het voor onze patiënten belangrijk is dat jij je goed in je vel voelt. Logisch toch?

Werkzaamheden:
– Je verzorgt de geestelijke, morele en spirituele begeleiding van patiënten en hun familie. Je hebt oog voor dezelfde noden bij ziekenhuismedewerkers.
– Je bent op de hoogte van de overtuigingen en praktijken van christelijke en niet-christelijke godsdiensten. Je hebt kennis van andere culturen.
– Je kan op een geëngageerde wijze de voorgangersrol in liturgie en rituelen opnemen: communiebedeling, gebedsviering, homilie, gebed, ziekenzegen.
– Je bouwt mee aan de ziekenhuiscultuur en personaliseert de christelijke identiteit van de instelling. Je hebt aandacht voor de ethische aspecten in het ziekenhuis.
– Je wordt ingeschakeld bij de palliatieve zorgverlening en in het palliatief support team.
– Je bouwt samen met je collega pastor de pastorale werking uit binnen de dienst patiëntenbegeleiding.

Lees hier verder.

Bron: SFZ

Reacties

Tags:
Back to Top ↑