Klussen

Gepubliceerd op 17 mei 2018

Gezocht: Coördinator voor Aanloopcentrum (zsm, Haarlem)

Stem in de Stad zoekt voor de maanden juni en juli een vervangend Coördinator (0,4 fte) voor het Aanloopcentrum op donderdag en vrijdag; Voornaamste werkzaamheden: begeleiden van vrijwilligers en optrekken met gasten van Stem in de Stad.

Stem in de Stad is een diaconaal centrum in de binnenstad van Haarlem. Met driehonderd vrijwilligers en achttien professionals richt Stem in de Stad zich op mensen in nood.

Voor ieder mens is het goed om gezien te worden, om aandacht te krijgen. Dat is het uitgangspunt van het werk bij Stem in de Stad. Wij zien in Haarlem en omgeving veel mensen die eenzaam zijn, die wel wat menselijke warmte kunnen gebruiken. Onder onze gasten zijn mensen die dakloos of thuisloos zijn, die gevlucht zijn of overleven in de illegaliteit, mensen met schulden, mensen die heel weinig anderen om zich heen hebben. Met onze vrijwilligers zijn wij een Huis van Aandacht voor deze mensen. Waar nodig doen we ook aan concrete hulp: we koken een warme maaltijd voor wie op straat leeft, helpen bij het invullen van formulieren en geven taallessen. Het Aanloopcentrum is de basisvoorziening en het portaal van Stem in de Stad. Hier komen dagelijks zo’n 100 gasten voor koffie, thee en vooral een luisterend oor. Vanuit het Aanloopcentrum worden gasten doorverwezen naar de andere programma’s van Stem in de Stad. In verband met ziekteverlof in juni en juli van de vaste coördinator zijn wij op zoek naar een kundige vervanger. De werkdagen zijn donderdag en vrijdag (10:00-16:30) en in overleg een paar keer op zaterdag of zondag (14:00-16:00).

Functie omschrijving
Het takenpakket bestaat uit het leiding geven aan vrijwilligers en stagiaires en zichtbaar en benaderbaar zijn voor gasten. De coördinator is verantwoordelijk voor de veiligheid en de goede sfeer en werkt samen met de andere beroepskrachten van Stem in de Stad.

Functie eisen
Stem in de Stad zoekt een bevlogen en kundig persoon die goed kan organiseren.

We zoeken iemand met:
– HBO of wetenschappelijke opleiding, sociaal-maatschappelijk, dienstverlenend, theologisch of een ander relevant vakgebied.
– Aantoonbare ervaring met het coördineren van vrijwilligers
– Aantoonbare ervaring en affiniteit met de doelgroep
– Woonachtig in de omgeving van Haarlem
– In het bezit van een geldige VOG (Verklaring Omtrent Gedrag)

Competenties profiel
Beschikt over organisatorische, communicatieve en sociale vaardigheden, is initiatiefrijk en ondernemend, bouwt makkelijk een netwerk op, is flexibel en stressbestendig, kan anderen aan het werk zetten, kan werken in teamverband, is betrokken op mensen zonder zich te verliezen in de emoties van hulpvragers of vrijwilligers, kan omgaan met teleurstellingen.

Arbeidsvoorwaarden
– Aanstelling van 14,4 uur (0,4 fte) voor de duur van twee maanden.
– De arbeidsvoorwaardenregeling voor kerkelijk medewerkers van de Protestantse Kerk in Nederland is van toepassing.
– Het salaris is overeenkomstig salarisschaal 9 en bedraagt afhankelijk van ervaring € 2.364 – €3.435 bruto per maand op basis van een fulltime aanstelling.

Procedure en informatie
Nadere inlichtingen kunnen worden ingewonnen bij Ranfar Kouwijzer (directeur), tel. 023-5342891. Uw curriculum vitae en belangstelling kunt u zsm sturen naar ranfarkouwijzer@stemindestad.nl ovv ‘Coördinator Aanloopcentrum’.

Bron: Stem in de Stad

Reacties

Tags:
Back to Top ↑