Vacatures

Gepubliceerd op 13 juni 2018

Gezocht: Medewerker Dienst Geestelijke Verzorging (22-6, Warnsveld/Achterhoek)

GGNet is binnen de divisie Behandeling en Verblijf per augustus 2018 op zoek naar een enthousiaste Medewerker Dienst Geestelijke Verzorging voor 28 uur per week.

Je werk
Als medewerker van de Dienst Geestelijke Verzorging bij GGNet heb je een afwisselende baan waarbij je enerzijds geestelijke verzorging verleent aan cliënten met als doel het leveren van een bijdragen aan het bevorderen van het geestelijk welbevinden van patiënten en anderzijds de dienst Geestelijke Verzorging ondersteunt.

Je werk:
Je biedt individuele begeleiding aan cliënten (eventueel in crisis) en hebt daarbij aandacht voor rituelen. Je verricht (zingevings-)activiteiten met specifieke patiëntgroepen, zoals themabijeenkomsten voor ouderen, en begeleidt patiënten bij deze activiteiten. Je voert gesprekken met hen over zingeving, spiritualiteit en beleving

Je organiseert en gaat (2-maandelijks) voor in kerkelijke en bezinningsbijeenkomsten, zoals vieringen, rituelen en diensten (o.a. afscheidsdiensten/uitvaarten en de wekelijkse kerkdienst). Wekelijk bereid je de liturgie voor.

De geestelijk verzorgers adviseer jij over gesignaleerde ontwikkelingen en knelpunten binnen het vakgebied en doet hierbij verbetervoorstellen. Voor de Protestante kerk en de Katholieke parochie fungeer je als contactpersoon. Je ondersteunt de dienst geestelijke verzorging onder meer door het verzorgen van pr-materiaal, zorg te dragen voor de wekelijkse liturgie en de collecte en het secretariaat te verzorgen. Het beheren van het Onderschoer (het gebouw waar de DGV zich bevindt) en de kapel waarbij je tevens de gastvoorgangers en de kerkvrijwilligers coördineert behoren tot slot ook tot jouw takenpakket.

Je werkplek
Geestelijke verzorging voor de cliënten van GGNet krijgt gestalte in zowel de klinische als de ambulante setting in de uitgestrekte regio van de Achterhoek en Apeldoorn en omgeving. Er wordt aansluiting gezocht bij herstel-ondersteunende zorg en de positieve psychiatrie. Geestelijke verzorging is beschikbaar voor cliënten die niet kunnen terugvallen op hun eigen netwerk. De Dienst Geestelijke Verzorging (DGV) bestaat uit medewerkers met een Protestantse, Islamitische (vacant) en Humanistische achtergrond. Alle geestelijk verzorgers functioneren als gespreksleider Moreel Beraad en een geestelijk verzorger als trainer mindfulness, zowel voor cliënten als voor medewerkers.

Jouw profiel
Gezien de samenstelling van het team zoeken wij iemand met een afgeronde relevante hbo-opleiding zoals Theologie of Zingeving en spiritualiteit aangevuld met enige relevante werkervaring.

Je hebt een open Christelijke levensovertuiging en bent iemand met een warm hart voor mensen met (ernstige) psychische problematiek. Je hebt een lange adem in moeilijke situaties en je kunt goed omgaan met vertrouwelijke informatie. Je beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden en bent creatief in het uitvoeren van groepswerk en zingevingsbijeenkomsten. Verder heb je goede secretariële en organisatorische vaardigheden, kun je gestructureerd werken en overzicht houden, waardoor je een betrouwbare spil binnen de dienst geestelijke verzorging bent. Je kunt goed samenwerken en functioneert  zelfstandig op de diverse afdelingen. Tot slot bezit je over een rijbewijs en een auto.

Ons aanbod
Wij bieden een uitdagende en afwisselende functie binnen een team van betrokken collega’s. Het betreft aanvankelijk een arbeidsovereenkomst voor een jaar. De functie is ingedeeld in FWG 50.

Geïnteresseerd?
Dan zien wij graag jouw reactie tegemoet! Wij ontvangen jouw sollicitatiebrief met Curriculum Vitae graag vóór 23 juni 2018. Deze kun je per e-mail richten aan team Flexbureau, afdeling Ontwikkeling & Mobiliteit, flexbureau@ggnet.nl en digitaal versturen via deze link. Wil je meer weten over de functie? Neem dan contact op met een van de geestelijk verzorgers: Ferdi Keppels (088- 9334515), Jodie Ras (088-9335743) of Jos van der Leur (088-9334578).

Bron: GGnet.nl

Reacties
Back to Top ↑