Vrijwilligers

Gepubliceerd op 6 juni 2018

Gezocht: Vrijwillige gastdocenten (zsm, NL)

De Stichting Bisschoppelijke Vastenaktie (BVA) is de Rooms-Katholieke hulporganisatie voor Nederland. De Stichting ondersteunt mensen in ontwikkelingslanden die zich inspannen voor een rechtvaardiger, humaner en welvarender samenleving. BVA gelooft dat ieder mens waardevol is. Daarom willen we mensen overal in de wereld helpen een goed leven op te bouwen. Onze hulp is voor iedereen, zonder onderscheid in geloof, afkomst of sekse. Wij voeren campagne om fondsen te werven, in het bijzonder tijdens de Adventstijd voor Kerstmis en in de Vastentijd voor Pasen.

Vastenactie voor scholen
Elk jaar doen ook ongeveer 300 basisscholen en 50 parochies mee aan Vastenactie voor Scholen. Zo is er een eigentijds en kant-en-klaar lespakket ontwikkeld om invulling te geven aan de vastentijd, maar er wordt natuurlijk ook campagne gevoerd! Er worden lege flessen verzameld, sponsorlopen en kunstveilingen georganiseerd en natuurlijk heitjes en karweitjes gedaan om de eigen Vastendoosjes te vullen. Jaarlijks staat een ander land centraal tijdens de campagne. Het is uiteraard ook mogelijk om in actie te komen voor één van de Eigen Doelen van Vastenactie of voor een eigen project.

Taken gastdocent scholen
Om het campagneland van Vastenactie 2019 meer te laten leven op basisscholen, biedt Vastenactie gastlessen aan. Daarvoor zijn we op zoek naar vrijwilligers! De Vastenactielessen worden per klas gegeven. We belichten het campagneland en de mensen, maar natuurlijk ook de uitdagingen waarvoor de mensen in het campagneland zich gesteld zien. We leren een aantal kinderen kennen die hier dagelijks mee te maken hebben en motiveren de kinderen om in actie te komen.

Wat vragen we van onze gastdocenten?
– enthousiasme;
– ervaring met lesgeven op de basisschool of het begeleiden van groepen kinderen;
– ervaring met het geven van presentaties en met Powerpoint;
– gemotiveerd en enthousiast blijven bij meer presentaties op een dag;
– bereid zijn om de training van Vastenactie bij te wonen;
– achter de missie en visie van Vastenactie staan en dit kunnen overbrengen op kinderen en leerkrachten;
– bereid zijn om binnen de eigen regio te reizen naar een of meer scholen;
– het hebben van een rijbewijs en beschikbare auto is een pré (reiskosten kunnen worden gedeclareerd);

Natuurlijk krijgt u een goede voorbereiding op de lessen. We organiseren bijvoorbeeld een speciale bijeenkomst om de inhoud van de les met u en de andere vrijwilligers door te nemen. U krijgt een kant-en-klare presentatie en achtergrondinformatie over het campagneproject. We maken vooraf afspraken met u over uw beschikbaarheid en het aantal lessen dat u wilt geven. Het aanvragen van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) maakt onderdeel uit van de procedure.

Hebt u interesse? Stuur dan een email naar info@vastenactie.nl en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

Bron: Vastenactie

Reacties
Back to Top ↑