Vacatures

Gepubliceerd op 3 augustus 2018

Gezocht: Kerkelijk werker (29-9, Gorinchem)

De Vrijzinnig protestantse gemeente Open Pastoraat zoekt – ter ondersteuning van haar gemeente en predikant – een Kerkelijk werker (m/v) voor 16 uur per week (44,4%).

Vrijzinnig protestantse gemeente Open Pastoraat
Het Open Pastoraat in Gorinchem is een gemeente voor eigentijds geloven. Binnen het Open Pastoraat is er ruimte voor je persoonlijke zoektocht door het leven in onderlinge ontmoeting en verbondenheid, door geloof en kerk te beleven en je erdoor geraakt te voelen. Het Open Pastoraat plaatst zich als gemeente aan de progressieve kant van de Protestantse Kerk en heeft een open karakter. Daardoor heeft de gemeente een regionale aantrekkingskracht voor een relatief grote groep mensen van buiten Gorinchem. Het is een open en samenbindende gemeenschap waarin omgezien wordt naar elkaar, de maatschappij en de wereld. Deze continue ontwikkeling in vernieuwende vormen van vrijzinnig protestants geloven krijgt plaats in de visie ‘pionierend de toekomst in’.

Wij zoeken
Wij zoeken een kerkelijk werker met een warme belangstelling voor ouderen. Met een open, tot ontmoeting uitnodigende houding. Oprecht geïnteresseerd in het levensverhaal van de ander. Je bent begripvol en je kunt omgaan met de verschillende (geloofs)tradities waarin mensen geworteld zijn.

Jouw taken
Jouw taken bestaan uit het, samen met onze predikant, inhoud geven aan het ouderenpastoraat en daarbij in het bijzonder:
– individueel pastoraat verzorgen aan oudere gemeenteleden;
– vormen van netwerkpastoraat aanbieden, zoals (gespreks)bijeenkomsten;
– stervens- en rouwprocessen begeleiden en uitvaartdiensten verzorgen;
– voorgaan in weeksluitingen in woon- en zorgcentra in Gorinchem;
– als ouderling-kerkelijk werker in de kerkenraad participeren met het aandachtsgebied ‘ouderenpastoraat’.

Wij vragen
Je bent als kerkelijk werker onderdeel van onze gemeenschap, zelfstandig functionerend en sparring-partner van de predikant. Wij vragen hiervoor:
– een afgeronde HBO-opleiding Theologie;
– belijdend lid van de Protestantse Kerk in Nederland;
– ingeschreven in het register van kerkelijk werkers;
– bereidheid om je als ouderling in onze gemeente te laten bevestigen;
– een verleend preekconsent is een pré;
– ervaring in het ouderenpastoraat;
– flexibiliteit in werktijden.

Wij bieden je
– een prettige werkomgeving;
– een dienstverband van 16 uur per week, waarbij de uren flexibel in te delen zijn;
– een aanstelling voor bepaalde tijd;
– salaris en arbeidsvoorwaarden volgens de generale regeling voor kerkelijk werkers van de Protestantse Kerk in Nederland.

Meer informatie en solliciteren?
Neem dan contact op met de scriba van de wijkkerkenraad, de heer G.P. Groot (06-46258499). Jouw schriftelijke reactie met een curriculum vitae kan je vóór 30 september 2018 sturen naar: gpgroot@gmail.com.

Meer informatie over het sollicitatieproces en de rechtspositie is te vinden op de website van de Protestantse Kerk in Nederland: https://www.protestantsekerk.nl/actief-in-dekerk/arbeidsvoorwaarden/kerkelijk-medewerkers/kerkelijk-werker.

Bron: Vrijzinnig protestantse gemeente Open Pastoraat

Reacties

Tags:
Back to Top ↑