Overige vacatures

Gepubliceerd op 7 augustus 2018

Gezocht: Projectleider Maatschappelijke Diensttijd (zsm, Gouda)

Netwerk Samen voor Goud is een lokaal jongeren vrijwilligersnetwerk dat hulp en netwerk biedt aan kwetsbare mensen in Gouda. Dit doen wij in samenwerking met diverse vrijwilligers- en welzijnsorganisaties.

Project Maatschappelijke Diensttijd
Veel hulpvragen worden vanuit verscheidene organisatie aangemeld. Jongeren worden gekoppeld aan mensen met een hulpvraag. Daarnaast worden er kleine en grote maatschappelijke activiteiten met groepen jongeren georganiseerd voor kwetsbare doelgroepen. Wij hebben het verlangen dat steeds meer jongeren zich inzetten voor Gouda. Om dit doel te behalen neemt Netwerk Samen voor Goud deel aan een proeftuin Maatschappelijke Diensttijd (MDT). Dit gaan wij lokaal in onze stad ontwikkelen en organiseren. Dit is gerealiseerd in samenwerking met onze landelijke organisatie, inspiratienetwerk TijdVoorActie. Onderaan de vacature is meer informatie te vinden wat betreft Maatschappelijke Diensttijd.

Functieomschrijving
Je vindt het leuk om jongeren te inspireren en begeleiden. Daarbij houd je ervan om projecten te organiseren en coördineren. Jij bent de persoon die zowel deelnemers werft en organisaties overtuigd om een toffe, uitdagende en leerzame plek te creëren voor de jongeren. Je bent verantwoordelijk voor de organisatie van deze lokale proeftuin. Je organiseert bijeenkomsten, realiseert matches tussen jongeren en werkplekken, je leidt vergaderingen, houdt intake- en evaluatiegesprekken. Je onderhoud je contact tussen de deelnemende jongeren en organisaties, zoals scholen, maatschappelijke initiatieven en bedrijven. Daarnaast voer je (online) campagnes uit met als doel meer jongeren/bedrijven te werven. Je beheert onze social media accounts en analyseert tijdig wat je nodig hebt om meer jongeren te enthousiasmeren.

Jouw profiel:
– Hbo werk- en denkniveau
– Goed bekend met de stad Gouda
– Sluit aan bij visie en verlangen van Netwerk Samen voor Goud
– Ondernemend, creatief en enthousiasmerend
– Communicatief en organisatorisch sterk
– Handig met Social Media
– Je hebt maatschappelijke en commerciële kennis bij het werven van jongeren
-Op een laagdrempelige manier kunnen aansluiten bij de belevingswereld van jongeren
– Pré: – Je hebt grafische skills om toffe producten te ontwerpen die jongeren aanspreken

Informatie:
– CAO Zorg & Welzijn

Reageren
Ben jij die sociale, ondernemende, hands-on projectleider die we zoeken? Stuur je motivatie en C.V. naar maurice@samenvoorgoud.nl. Voor informatie en/of vragen kan je contact opnemen met Maurice de Korne, netwerkcoördinator van Samen voor Goud via 06- 21905867 of maurice@samenvoorgoud.nl

Maatschappelijke Diensttijd voor jongeren in Gouda. Een sterke samenleving biedt ruimte voor ontplooiing en zien mensen naar elkaar om. Vanuit die gedachte ontwikkelt het kabinet de Maatschappelijke Diensttijd voor jongeren.

Om jongeren in Gouda optimaal de kans te bieden, zodat ze betrokken kunnen zijn bij de samenleving, nemen wij deel aan de proeftuin van de Maatschappelijke Diensttijd. De Maatschappelijke Diensttijd biedt tijd en ruimte waarin jongeren zich inzetten voor een ander. Hierdoor ontdekken en ontwikkelen zij hun talenten. Het is bovendien een kans om ervaring op te doen en misschien wel een duidelijker beeld te krijgen voor een toekomstperspectief. De Maatschappelijke Diensttijd biedt ook de mogelijkheid om mensen met verschillende achtergronden en leeftijden dichter bij elkaar te brengen. Het is meedoen, door anderen te laten meedoen. Daar wordt iedereen sterker van.

De diensttijd moet in ieder geval breed toegankelijk voor alle jongeren zijn. Het doel is om de Maatschappelijke Diensttijd zo vorm te geven dat het ook jongeren aantrekt die nu nog niet maatschappelijk actief zijn en/of jongeren stimuleert om dat nog meer te doen. Om dit te bereiken is het nodig voortdurend aan te sluiten bij de diverse perspectieven van jongeren. Het doel van is om vanuit de praktijk te leren wat werkt.

Als projectleider neem je deel aan de landelijke werkgroep Maatschappelijke Diensttijd vanuit Inspiratienetwerk TijdVoorActie. Hier deel je kennis en ervaring om met elkaar de Maatschappelijke Diensttijd invulling te geven. De coördinator werkt vanuit kantoor, maar is ook onder diverse doelgroepen te vinden om nieuwe jongeren warm te maken voor deelname aan de Maatschappelijke Diensttijd en nieuwe werkplaatsen op te halen in samenwerking met professionals en inwoners van Gouda. Mocht dit project goed aanslaan, wordt er een vervolg gegeven aan dit project van meerdere jaren.

Reacties

Tags:
Back to Top ↑