Vacatures

Gepubliceerd op 13 september 2018

Gezocht: Universitair docent Migrant Theology (28-9, Amsterdam)

De Vrije Universiteit Amsterdam (VU) is een vooraanstaande, innovatieve en groeiende universiteit die midden in de samenleving staat en actief bijdraagt aan de ontwikkelingen in  onderwijs en onderzoek. Onze breed georiënteerde universiteit telt tien faculteiten, verschillende instituten, stichtingen en onderzoekscentra, en ondersteunende diensten. Op de campus aan de snelst groeiende economische regio van Nederland (de Zuidas) werken ruim 4.000 medewerkers en volgen ruim 25.000 studenten wetenschappelijk onderwijs.

Faculteit Religie en Theologie
De Faculteit Religie en Theologie is hét academisch kenniscentrum voor religie in de samenleving. Onze studenten, docenten en onderzoekers houden zich bezig met de grote thema’s in  de maatschappij en binnen geloofsgemeenschappen. Van heilige teksten tot geestelijke verzorging, van vredesvraagstukken tot eigentijds geloof. Met tien seminaria voor alle wereldreligies en veel van de stromingen  binnen het christendom zijn wij de breedste theologische faculteit wereldwijd.

Werken bij Religie en Theologie is meewerken aan excellent onderzoek en onderwijs verbonden met persoonlijk commitment, levensbeschouwelijke betrokkenheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Voor de Faculteit werken ruim 100 medewerkers.

Het Center for Theology of Migration (CThM) is onderdeel van de Faculteit Religie en Theologie en verantwoordelijk voor de Postgraduate programma voor migrantenvoorgangers en kerkleiders. Het programma is een initiatief van Samen Kerk in Nederland (SKIN) en de VU. Het unieke van deze opleiding is de combinatie van een multi- en interdisciplinaire wetenschappelijke benadering met oog voor de directe en concrete ervaringen van migrantenvoorgangers en kerkleiders.

De faculteit is op zoek naar een Universitair docent die ons team kan versterken.

Functie-inhoud
•  Onderzoek ontwikkelen en uitvoeren naar de de rol die migrantenkerken spelen in de Nederlandse samenleving en de ontwikkeling van een theologie binnen deze context.
•  Onderwijs ontwikkelen en uitvoeren voor de Postgraduate opleiding voor de migrantenkerken.
•  Een bijdrage leveren aan de activiteiten van het gehele team

Functie-eisen
• Gepromoveerd in de theologie, religiewetenschappen of in een van de sociale wetenschappen zoals culturele antropologie;
• Goede kennis van de leefwereld en religie van de migrantenkerken in Nederland;
• Uitstekende onderzoekskwaliteiten blijkend uit diverse (inter)nationale publicaties;
• In het bezit van het BKO-certificaat of bereid deze op korte termijn te behalen.

Bijzonderheden
De arbeidsovereenkomst wordt in eerste instantie aangegaan voor een periode van 2 jaar met een proeftijd van 2 maanden. Het CThM  zoekt iemand die per oktober 2018 beschikbaar is.

Op www.werkenbijdevu.nl kunt u onze aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen uitgebreid terugvinden zoals:
•  8.3% eindejaarsuitkering en 8% vakantietoeslag;
•  goede pensioenregeling (ABP)
•  marktconforme reiskostenregeling

Salaris
Het salaris bedraagt volgens de bezoldigingsregels voor wetenschappelijk personeel minimaal € 3.475,00 (salarisschaal 10) en maximaal € 5.405,00 bruto per maand (salarisschaal 12) bij een voltijds dienstverband.

Informatie en sollicitatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met dr. S. Lee (s.lee@vu.nl) of dr. S. Ririhena (s.ririhena@vu.nl) van het CThM.

Sollicitatie
Schriftelijke reacties kunt u onder vermelding van het vacaturenummer in de e-mail header of linksboven op uw brief en envelop voor 28 september 2018 sturen naar:

Vrije Universiteit Amsterdam,
Faculteit Religie en Theologie,
De heer Henny van Nieuwenhuijsen, directeur bedrijfsvoering,
De Boelelaan 1105,
1081 HV Amsterdam.

Of via e-mail: secretariaat.thw@vu.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Reacties

Tags:
Back to Top ↑