Klussen

Gepubliceerd op 5 november 2018

Gezocht: Crossmediaal Redacteur (zsm, Hilversum)

De Evangelische Omroep is op zoek naar een Crossmediaal Redacteur voor 32 tot 36 uur per week. Periode: zo snel mogelijk, tot 1 juni 2019 (verlenging mogelijk).

Heb jij een groot netwerk in de Surinaamse gemeenschap in Nederland, een neus voor bijzondere, persoonlijke verhalen en een voorliefde voor grondige research? Lees dan snel verder.

Het project
Voor een crossmediaal project (tv, interactieve beleving, online) waarin oude en moderne verhalen over de impact van de Trans-Atlantische slavernij centraal staan, zijn we op zoek naar een redacteur met grote motivatie om een stuk geschiedenis, dat lang onderbelicht is gebleven, vol in de spotlights te zetten.

De functie
Je vind je het leuk om historisch onderzoek te doen en in registers en stambomen te duiken maar ook gasten te redacteren die een bijzonder levensverhaal kunnen delen. Je zoekt daarin altijd naar samenwerking met partners, organisaties, belangengroepen en historici. Je kent de gevoeligheden die met dit stuk pijnlijke geschiedenis meekomen en je gaat met tact, empathie en grondige voorbereiding te werk.

De ideale kandidaat
– Je hebt aantoonbare werkervaring in de media;
– Je hebt een groot netwerk in de Surinaamse gemeenschap en spreekt de benodigde talen;
– Je hebt affiniteit met historsich onderzoek maar ziet ook trends in de ontwikkeling van het publieke debat rond het slavernijverleden van Nederland;
– Je kunt snel en grondig researchen en houdt ervan om samen te werken met partners binnen en buiten het bedrijf;
– Je kunt crossmediaal denken en goed schrijven;
– Je bent bekwaam in online community-building;
– Je bent een overtuigd Christen en staat van harte achter de doelstelling van de EO.

De EO
De EO is een eigentijds mediabedrijf met de missie om de mooiste verhalen te vertellen over God en over het volgen van Jezus. Daarmee leveren we al 50 jaar een bijdrage aan de pluriformiteit binnen het publieke bestel. Dat doen we door programma’s op televisie en radio en via bladen, internet en evenementen. Deze missie is verwoord in ‘Leef Je Geloof’. We willen niet alleen praten over ons geloof, maar het ook vooral in de praktijk brengen en de verbinding zoeken met mensen die niet geloven. Binnen de EO doen we dat met meer dan driehonderd enthousiaste professionals, in een inspirerend en innovatief werkklimaat met een laagdrempelige bedrijfscultuur. Er is veel aandacht voor opleiding en ontwikkeling.

Lees hier verder.

Bron: EO

Reacties

Tags:
Back to Top ↑