Vacatures

Gepubliceerd op 6 december 2018

Gezocht: Jeugdwerker (19-12, Den Haag)

Stek is de organisatie voor diaconaal en missionair werk van de Protestantse Kerk in de regio Den Haag. De ruim 45 medewerkers van Stek zetten zich samen met ruim 900 vrijwilligers in voor de vrede van de stad. Voor de locatie Kinderwinkel zoekt Stek op korte termijn een energieke en veelzijdige Jeugdwerker (voor kinderen t/m 10 jaar) voor 28 uur per week.

De Kinderwinkel is een veilige plek in Moerwijk voor kinderen en tieners om te spelen en zich te ontwikkelen. Ze kunnen er hun verhaal kwijt en leren wat respect en saamhorigheid is. Veel kinderen komen uit gezinnen die het moeilijk hebben. In de Kinderwinkel voelen kinderen zich thuis. Het is een ontmoetingsplek voor kinderen, tieners en hun ouders/verzorgers van verschillende afkomst en met verschillende (geloofs)overtuigingen. In de Kinderwinkel werken twee beroepskrachten en circa 40 vrijwilligers uit de wijk en uit de (Marcus)kerk met elkaar samen.

Werkzaamheden:
Als jeugdwerker ben je samen met de directe collega verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en de activiteiten van de Kinderwinkel. Jij richt je daarbij voornamelijk op de kinderen tot en met 10 jaar, jouw collega op de tieners (10 t/m 16). Je bent verantwoordelijk voor het opzetten en uitvoeren van de activiteiten voor de kinderen tot en met 10 jaar. Er is een weekprogramma met activiteiten voor verschillende leeftijdsgroepen.  Ook is er in de eerste week van de zomer een zomerkamp en na de zomersluiting is er de startweek aan het begin van het seizoen. Voor de activiteiten krijg je hulp van vrijwilligers. Werving en begeleiding van vrijwilligers is hierbij één van jouw taken. Voor de activiteiten werf je kinderen en bouw je een goede relatie op met de ouders. Vanuit de Kinderwinkel ben je actief in de netwerken in de buurt zodat de Kinderwinkel present en zichtbaar is in de wijk.

Wij zoeken iemand:
– die zich met hart en ziel inzet voor kinderen en tieners
– met een relevante, afgeronde HBO-opleiding (PABO of vergelijkbare agogische opleiding /SPH/GPW/CMV)
– met ervaring in werken met kinderen en in begeleiding en samenwerking met vrijwilligers
– met begrip, affiniteit en inlevingsvermogen voor de situatie van kinderen, tieners en ouders in een wijk met grote uitdagingen
– die goed kan organiseren en zelfstandig kan werken
– die goed kan omgaan met de straatcultuur en geïnteresseerd is in de diverse religieuze en etnische achtergronden van tieners en kinderen
– met een open christelijke levensovertuiging en de bereidheid om als diaconaal-missionair werker verbonden te worden met de protestantse wijkgemeente van de Marcuskerk en ook daar zichtbaar te zijn
– die bereid is om af en toe ook ’s avonds en in het weekend te werken

Wij bieden:
– een functie voor 28 uur per week
– een sterke en gedreven organisatie met enthousiaste collega’s
– goede arbeidsvoorwaarden conform de Arbeidsvoorwaardenregeling van de Protestantse Kerk in Nederland, waaronder een 13e maand
– (bij voldoende ervaring) een salariëring in schaal 9 (minimaal € 2.468 en maximaal €3.588 op basis van 36 uur per week)
– een sfeervolle accommodatie in de wijk|
– een dienstverband van een jaar met de mogelijkheid tot verlenging

Informatie en solliciteren
Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Marijke Beker (jeugdwerker (10 t/m 16 jaar) in de Kinderwinkel), tel. (070) 3181680 of met Henriëtte Boerma (afdelingsmanager), (070) 3181616. Meer informatie over het werk van de Kinderwinkel kun je vinden op www.kinderwinkeldenhaag.nl en over Stek op www.stekdenhaag.nl.

Solliciteren kan uiterlijk tot en met 19 december door per e-mail een motivatiebrief en een Curriculum Vitae te sturen gericht aan Henriëtte Boerma via hboerma@stekdenhaag.nl.

De eerste ronde van selectiegesprekken zal plaatsvinden op 3 januari.

Uiterlijk op 24 december kun je van ons een reactie verwachten op je sollicitatiebrief.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Reacties

Tags:
Back to Top ↑