Klussen

Gepubliceerd op 11 januari 2019

Gezocht: Missionaire projectleider (24-1, Utrecht)

De dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland is op zoek naar een Missionaire projectleider om inhoudelijk en qua organisatie missionaire projecten vorm te geven (0,8 á 1,0 FTE).

Heb je missionaire ervaring? Ken je de actuele missionaire literatuur en ontwikkelingen? Ben je goed in het organiseren van projecten? Houd je van de kerk? Ben je niet van sociale media en podia af te houden en weet je mensen te verbinden? Dan is deze functie voor jou! De Protestantse Kerk zoekt een gedreven vrouw of man, die het leuk vindt om inhoudelijk en organisatorisch bij te dragen aan ambitieuze missionaire projecten en daarbij regelmatig het voortouw neemt als projectleider.

Wat je gaat doen
Als projectleider en -medewerker (officiële functietitel: ‘verbindend specialist’) is je belangrijkste taak om inhoudelijk en organisatorisch missionaire projecten vorm te geven. Je onderzoekt wat de behoefte is, stelt projectplannen op, brengt mensen bij elkaar en zorgt dat het project vorm krijgt op zo’n manier dat de deelnemers er ronduit enthousiast over zijn. Je geeft projecten vorm in nauwe samenwerking (co-creatie) met de mensen waarvoor we deze projecten realiseren, bijvoorbeeld kerkenraden, predikanten en pioniersteams.

Aan welke projecten je meewerkt en leiding geeft, dat verschilt. Het kan bijvoorbeeld gaan om de missionaire specialisatie voor predikanten, om leergemeenschappen van kerkenraden, om een project dat Bijbelgebruik aanmoedigt of om een project dat gemeenten stimuleert om te gaan pionieren.

Wat wij vragen
We zijn op zoek naar een extraverte projectleider, die denken en doen goed weet te combineren. Voor deze functie zijn de volgende zaken belangrijk:
– Je werkt op HBO of universitair niveau en hebt enige theologische kennis.
– Je hebt een doorleefde missionaire spiritualiteit en praktijkervaring met missionair werk.
– Je bent communicatief erg sterk (zowel schriftelijk als mondeling) en geniet ervan om op sociale media actief te zijn, om artikelen te schrijven en om een presentatie te geven.
– Je hebt organisatorische kwaliteiten en je weet hoe je stap voor stap projecten realiseert.
– Je kunt soepel samenwerken, je bent extravert en weet (ook non-verbale) signalen goed op te pikken.
– Je kent de cultuur en structuur van de kerk op plaatselijk, regionaal en op landelijk niveau.
– Je bent handig met computers en beheerst Google Documenten en Spreadsheets goed.
– Je bent meelevend lid van de Protestantse Kerk in Nederland.

Over de Protestantse Kerk
De Protestantse Kerk telt 1,8 miljoen leden, ruim zestienhonderd plaatselijke gemeenten en ruim honderd pioniersplekken. De manier waarop we tot voor kort kerk waren, sluit bij een groot deel van
de Nederlandse samenleving niet meer aan (zie ook de visienota ‘Kerk 2025’). Om meer Nederlanders de kans te geven de waarde van het christelijk geloof te ontdekken, groeit de kerk toe naar een mozaïek van heel diverse kerkplekken. Dat mozaïek omvat reguliere lokale gemeenten en nieuwe vormen van kerk-zijn (zoals pioniersplekken, kliederkerken en monastieke initiatieven). Voor al deze vormen van kerk-zijn is de uitdaging om te leren hoe we in deze tijd vorm geven aan het evangelie.

Om dit proces te ondersteunen heeft de Protestantse Kerk een dienstenorganisatie met een kantoor in Utrecht. Als projectleider ben je deel van het thema Missionair binnen het bredere cluster Ondersteuning Gemeenten.

Wat wij bieden
Je werkt voor een dynamische kerk die missionair volop in beweging is en het experiment niet schuwt. Daarbij word je deel van een bevlogen team, met collega’s van allerlei leeftijden en geloofsbelevingen, die met enthousiasme en humor hun werk doen. Je kunt regelmatig thuiswerken als je dat wilt.

We bieden een contract voor een jaar, met uitzicht op verlenging. Daarbij zijn er goede arbeidsvoorwaarden, zoals vastgelegd in de Arbeidsvoorwaardenregeling Kerkelijk Medewerkers. Deze functie valt in schaal 10, waarmee je bruto per maand € 2.337 tot € 3.952 verdient bij een fulltime dienstverband. De pensioenvoorziening is ondergebracht bij het Pensioenfonds Zorg en Welzijn. Aan het einde van de procedure wordt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aangevraagd en is ondertekening van een gedragscode nodig.

Meer informatie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Martijn Vellekoop, de coördinator Missionair. Mail naar ​m.vellekoop@protestantsekerk.nl​ of bel met 06 151 399 76.

Reageren
Je kunt reageren door je sollicitatie (in de email) met je CV als bijlage voor​ ​24 januari ​20​19 te sturen naar ​vacatures@protestantsekerk.nl​, t.a.v. Jelmer Voet, afdeling P&O o.v.v. vacature ​2019-003.

Bron: PKN

Reacties
Back to Top ↑