Vacatures

Gepubliceerd op 29 januari 2019

Gezocht: Kerkelijk werker (9-3, Utrecht)

Baptistengemeente De Rank is een eigentijdse en groeiende kerk in de stad Utrecht. Jonge gezinnen, tieners, studenten, maar ook ouderen vinden hun weg naar De Rank. Gasten (met of zonder kerkelijke achtergrond) spreken over ontspannen, duidelijke en betekenisvolle diensten met een persoonlijke en plezierige sfeer. Mensen die deel zijn van de gemeente ervaren De Rank als een groot gezin waarbij er aandacht en zorg voor elkaar is. Je wordt er geholpen te groeien in je geloof, maar ook om dienstbaar te zijn aan de samenleving.

Wij zijn op zoek naar een Kerkelijk werker voor 20-24 uur per week.

De uitdaging
Samen met de voorganger, staf en taakveldleiders geef je als kerkelijk werker vorm en inhoud aan het werk in en van de gemeente. Je liefde voor God en mensen, je kennis van theologie én de uitdagingen van een moderne stadskerk weet je bij elkaar te brengen in met name onderwijs en toerusting. Door jouw inbreng en persoonlijkheid wil je de verschillende generaties binnen de gemeente helpen te leven als Jezus waardoor ze een getuige zijn van Zijn liefde.

De werker die we zoeken
– Geniet ervan om mensen overeenkomstig hun gaven, talenten een plek te geven in de gemeente en is in staat hen in hun rol te laten groeien.
– Is op de hoogte van de uitdagingen van een stadskerk en wil daar graag iets mee doen.
– Is een teamspeler en vindt het ook leuk een team te vormen, toe te rusten en te begeleiden.
– Beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel schriftelijk als verbaal.
– Heeft de kennis en vaardigheden om mensen te helpen visie en beleid eigen te maken.
– Begrijpt hoe veranderingsprocessen werken en weet daar adequaat mee om te gaan.
– Is een geestelijk- en emotioneel volwassen persoon en weet zich te verbinden met verschillende generaties en heeft met name een klik met ‘millennials’.
– Is vriendelijk, stressbestendig, flexibel, betrouwbaar, volhardend en heeft een gezonde zelfreflectie en goed relativeringsvermogen.
– Begrijpt dat bovenstaande kenmerken ook iets is waar je in mag en moet groeien.
– Staat van harte achter de identiteit van Baptistengemeente De Rank en draagt die ook uit.
– Heeft een relevante theologische opleiding op minimaal HBO niveau.
– Speelt wel eens met de gedachte om voorganger te worden en ziet deze vacature als een kans om te groeien en om ervaring op te doen.
– Is bereid lid te worden van de De Rank Utrecht en in de buurt te komen wonen.

De aanstelling
De aanstelling geschiedt eerst op basis van een tijdelijk dienstverband voor een jaar. Je werkt onder verantwoordelijkheid van de raad en voorganger. Salaris is conform de salarisregeling kerkelijk werker van de PKN. De aanstelling is in overleg, maar het liefst zo spoedig mogelijk. Voor meer informatie kun je contact opnemen met ds Peter Kos tel. 06-26362218

Je sollicitatie voor zaterdag 9 maart graag sturen naar: secretaris@derank.org.

Kijk voor meer over onze gemeente op www.derank.org.

Bron: De Rank Utrecht

Reacties

Tags:
Back to Top ↑