Vacatures

Gepubliceerd op 21 januari 2019

Gezocht: Klinisch geestelijk verzorger (21-1, Amersfoort)

Binnen ons ziekenhuis werken vele disciplines samen onder het motto ‘Steeds beter’. Een ieder levert vanuit zijn deskundigheid en competenties een bijdrage aan het realiseren van de ambities van Meander. Goede patiëntenzorg, gastvrijheid en zorgvernieuwing staan bij ons hoog in het vaandel.

De vakgroep Geestelijke Verzorging en Ethiek van Meander Medisch Centrum staat voor eigentijdse geestelijke verzorging aan patiënten en hun naasten, gericht op het versterken van hun draagkracht met open oog voor ieders spirituele bronnen en levensbeschouwelijke diversiteit. In gesprekken met patiënten wordt ruimte gemaakt voor zin- en levensvragen, die opkomen bij ziekte of verlies. Daarbij stimuleert en begeleidt de vakgroep ethische reflectie voor medewerkers en onderwijs op het gebied van zingeving, levensvragen en ethiek.

Het team bestaat momenteel uit vier klinisch geestelijk verzorgers met protestantse of humanistische achtergrond en een klinisch ethicus. De geestelijk verzorgers en ethicus zijn lid van de Vereniging Medische Staf. Op de zondagochtend is er wisselend een open oecumenische viering en een Open Foyer, een bezinningsbijeenkomst met een open levensbeschouwelijk karakter. Bij dit deel van het werk is een grote groep vrijwilligers betrokken. Wij worden in ons werk ondersteund door een secretaresse.

Binnen de vakgroep is wegens vertrek van een collega, een vacature ontstaan voor een Klinisch geestelijk verzorger voor 28 uur per week.

Functieomschrijving
Als geestelijk verzorger bij Meander ben je gesprekspartner voor onze patiënten en hun naasten op het gebied van o.a. zingeving, levensvragen en ethiek. Je voert individuele gesprekken met mensen, gaat voor in vieringen, en initieert en begeleidt met de vakgroep diverse vormen van onderwijs en reflectie voor medewerkers. Vanuit jouw functie heb je veel contact met andere zorgverleners om zo samen vorm te geven aan goede zorg voor onze patiënten.

Functie-eisen
Wij zoeken een nieuwe collega die:
– een universitaire opleiding heeft afgerond op het gebied van geestelijke verzorging
– een aandachtig en deskundig gesprekspartner kan zijn voor patiënt, familie en naasten
– voor kan gaan in oecumenische vieringen en mogelijk bezinningsbijeenkomsten (Open Foyer) kan leiden
– goed op de hoogte is van vraagstukken op het terrein van (palliatieve) zorg, levensbeschouwing en ethiek
– collegiaal en initiatiefrijk is
– haar of zijn visie op geestelijke verzorging kan vertalen naar concreet beleid en projecten

Gezien de samenstelling van het team gaat de voorkeur uit naar een collega met een religieuze achtergrond. Verder is de beroepsstandaard van de VGVZ van toepassing en vragen wij opname in het Kwaliteitsregister van Geestelijk Verzorgers (SKGV), of de bereidheid zich te laten registreren.

Arbeidsvoorwaarden
– Een contract voor de duur van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband;
– Een salaris van € 4.208,- tot maximaal € 6.345,- bruto per maand (FWG 70) bij een 36-urige werkweek, afhankelijk van je ervaring;
– Wij bieden een goede werksfeer in een collegiaal team, dat hecht aan onderling overleg, intervisie en ruimte voor ieders inbreng.
– Een boeiende werkomgeving met veel zelfstandigheid
– Interessante extra’s, zoals een fietsplan, bedrijfsfitness, eindejaarsuitkering en premiekorting op je verzekeringen;
– Goede mobiliteit met openbaar vervoer en met de auto.

Contactinfo
Enthousiast geworden? Solliciteer dan snel via onze website: www.werkeninmeander.nl Je sollicitatiebrief, voorzien van CV, ontvangen wij graag uiterlijk op 21 januari 2019. In week van 4 tot 8 februari ontvang je bericht of je wordt uitgenodigd voor de eerste gespreksronde. Deze eerste gespreksronde zal plaatsvinden op dinsdag 12 februari 2019. Afhankelijk hiervan zal er een tweede gespreksronde zijn in de week van 18 tot 22 februari 2019. Voor nadere informatie kun je contact opnemen met de heer drs. Tim Driessen, klinisch geestelijk verzorger/medisch manager van de vakgroep, via telefoonnummer 033 – 850 5050, op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag tussen 15.30 en 17.00 uur.

Bron: Meander

Reacties

Tags:
Back to Top ↑