Vacatures

Gepubliceerd op 23 januari 2019

Gezocht: Projectmedewerker (6-2, Utrecht)

Heb jij hart voor de kerk en wil jij je inzetten om de vele vrijwillige ambtsdragers in onze kerk toe te rusten in hun belangrijke taak? ​Ben je netwerker in hart en nieren en wil je in samenwerking met anderen actuele onderwerpen op een vlotte manier naar de mensen toe te brengen?

De Protestantse Kerk in Nederland zoekt een Projectmedewerker Academie van de Protestantse Kerk (0,5 fte – 18 uur per week).

Wat je gaat doen
Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering van de trainingen voor vrijwilligers. Als projectmedewerker heb je regelmatig contact met lokale gemeenten: je geeft hen advies over welke training het beste bij hun vraag past. Vervolgens match je de juiste trainer met de trainingsvraag. Bestaande en nieuwe trainingen organiseer je en je weet deze te promoten via de gebruikelijke communicatiekanalen. Ook zet je jouw creativiteit in om nieuwe kanalen aan te boren, dit doe je in overleg met de communicatieadviseur van de Academie. Voor de ZZP-trainers uit onze trainerspool ben jij het aanspreekpunt, je zorgt voor ‘voeding’ met betrekking tot nieuwe ontwikkelingen op de verschillende vakgebieden. Tot slot zet je, als echte teamplayer, jouw kennis en creativiteit in voor de verdere ontwikkeling van de Academie.

Wat wij zoeken
We zoeken een organisatorisch talent, die weet te verbinden. Met minimaal HBO werk/denk niveau. Je bent op de hoogte van de de werkzaamheden en werkvelden van predikanten, kerkelijk werkers en ambts- en taakdragers en weet hoe die passen binnen de structuur van de Protestantse Kerk of bent in staat je dit op korte termijn eigen te maken. Je hebt affiniteit met nieuwe ontwikkelingen op het terrein van leren (blended leren, e-learning, webinars etc.) en bij voorkeur kennis van de trainingsmethode De Galan.

Vaardigheden die belangrijk zijn in deze functie:
– Contactueel sterk
– Netwerker
– Organisatievermogen
– Pro-actief
– Advies en acquisitievaardigheden

Je herkent je in onze kernwaarden: leren, delen en excelleren. Daarnaast ben je betrokken lid van de Protestantse Kerk in Nederland.

Meer over de kerk
De Protestantse Kerk in Nederland telt zo’n 1,8 miljoen leden in ruim zestienhonderd plaatselijke gemeenten. Zij heeft een Dienstenorganisatie met een landelijk kantoor in Utrecht. De primaire taak van de Dienstenorganisatie is de ondersteuning van kerk en gemeenten. De Dienstenorganisatie bestaat uit vijf clusters. De werkzaamheden van de projectmedewerker worden verricht binnen het cluster Kerk en Werk. De projectmedewerker is onderdeel van de Academie van de Protestantse Kerk. De Academie heeft als taak de landelijke kerk en de gemeenten te ondersteunen met betrekking tot de deskundigheidsbevordering van de werkers in de kerk (professionals en vrijwilligers). Voor de dienstenorganisatie vervult de Academie de rol van expertisecentrum op het terrein van ‘leren’.

Wat wij bieden
We hebben goede arbeidsvoorwaarden volgens de Arbeidsvoorwaardenregeling Kerkelijk Medewerkers. De functie is ingedeeld in schaal 10 (€ 2.406,64 – € 4.070,70) bruto per maand bij een fulltime dienstverband). De pensioenvoorziening is ondergebracht bij het Pensioenfonds Zorg en Welzijn. Onderdeel van de procedure is het aanleveren van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en het tekenen van een gedragscode. Een digitale aanvraag voor een VOG zal aan het eind van de procedure worden opgestart.

Meer weten?
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Hanna Oosterlee, 06-83 444 701 of h.oosterlee@pkn.nl​, projectmedewerker van de Academie van de Protestantse Kerk.

Reageren
Je kunt je schriftelijke motivatie met CV tot en met​ 6 februari 2019 ​per e-mail sturen naar vacatures@protestantsekerk.nl​, t.a.v. Jelmer Voet, P&O Adviseur, onder vermelding van vacaturenummer 2019-001.

Bron: PKN

Reacties
Back to Top ↑