Vacatures

Gepubliceerd op 11 januari 2019

Gezocht: Vrijwilligerscoördinator Straatpastoraat (27-1, Den Haag)

Voor Stek tellen mensen: vooral kwetsbare en bedreigde, gemarginaliseerde en stemloze mensen. Stek heeft projecten in de stad en locaties in buurten en wijken, waarmee bijna 50 betaalde medewerkers samen met ruim 900 vrijwilligers die mensen proberen te bereiken.
Stek is de uitvoeringsorganisatie van de Protestantse Diaconie in Den Haag en omstreken.

De dak- en thuislozen in Den Haag is een van de doelgroepen, waarop het werk van Stek zich richt. Stek werkt in dit werk zeer nauw samen met de Stichting Straatpastoraat.
Stek ondersteunt en faciliteert het werk van het Straatpastoraat met een directeur en een vrijwilligerscoördinator.

Ten behoeve van dit werk van het Straatpastoraat Den Haag zoekt Stek met onmiddellijke ingang naar een Vrijwilligerscoördinator Straatpastoraat (m/v) voor 10 uur per week (0,28 fte)

Belangrijkste werkzaamheden
De vrijwilligerscoördinator is in samenwerking met het team verantwoordelijk voor het vrijwilligersbeleid van het Straatpastoraat en de uitvoering daarvan. Belangrijkste taak van de vrijwilligerscoördinator bestaat uit het begeleiden en faciliteren van de vrijwilligers, die elke vrijdag een maaltijd voor plm. 120 dak- en thuislozen bereiden en serveren.
De vrijwilligerscoördinator werft en bindt op een enthousiasmerende manier vrijwilligers aan het werk van het Straatpastoraat. De vrijwilligerscoördinator is wekelijks bij de maaltijd aanwezig en draagt er zorg voor dat de gehuurde zalen in goede staat worden achtergelaten na afloop van de maaltijd.
De vrijwilligerscoördinator maakt deel uit van het team van het Straatpastoraat en ontvangt daarbij leiding van de teamleider van het Straatpastoraat.
De werktijden zijn in elk geval iedere vrijdag tussen ca. 15u00-21u00; de teambesprekingen vinden wekelijks op dinsdag plaats.

Functie-eisen
De persoon die wij zoeken
– heeft een afgeronde opleiding op HBO-niveau in de agogische c.q. sociale sfeer
– is in staat het eigen werk te structureren, maar kan ook goed improviseren
– beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden (mondeling en schriftelijk)
– is in staat en bereid om in teamverband samen te werken en leiding te ontvangen en kan goed samenwerken met collega’s en vrijwilligers
– heeft affiniteit met de doelgroep van dak- en thuislozen
– kan omgaan met agressie en in voorkomende gevallen de-escalerend optreden
– heeft ervaring in het werken met en (bege)leiding geven aan vrijwilligers
– is stressbestendig
– heeft affiniteit met de open christelijke levensovertuiging en het werk van Stek en het Straatpastoraat

Wij bieden
– uitdagend werk in een inspirerende werkomgeving
– een team van ervaren en gedreven collega’s
– een dienstverband voor de duur van een jaar met de mogelijkheid tot verlenging
– goede arbeidsvoorwaarden inclusief 13de maand volgens de arbeidsvoorwaarden-regeling van de Protestantse Kerk in Nederland en een salaris – afhankelijk van leeftijd en ervaring – van minimaal € 2.468,65 en maximaal € 3.588,38 bruto per maand op fulltime basis

Informatie en solliciteren
Meer informatie over het werk van het Straatpastoraat en Stek is te vinden op www.straatpastoraatdenhaag.nl respectievelijk www.stekdenhaag.nl. Een uitgebreidere functieomschrijving is op aanvraag beschikbaar. Nadere informatie is verkrijgen bij Klaas Koffeman (straatpastor & teamleider Straatpastoraat, (06) 55895582).

Solliciteren kan tot en met 27 januari 2019 door een motivatiebrief en Curriculum Vitae op te sturen naar Derk Stegeman (afdelingsmanager Stek & directeur Straatpastoraat), dstegeman@stekdenhaag.nl. Je krijgt een ontvangstbevestiging.
Selectiegesprekken zijn gepland op woensdag 30 januari 2019 (1e ronde) en op dinsdag 12 februari (2e ronde). Op maandag 28 januari 2019 krijg je hierover van ons bericht in reactie op je sollicitatiebrief.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Bron: Stek

Reacties
Back to Top ↑