Vacatures

Gepubliceerd op 11 februari 2019

Gezocht: Enthousiaste Jongerenpastor (4-3, Haarlem)

De Protestantse Gemeente Haarlem is een veelkleurige en gevarieerde gemeente, die bestaat uit drie wijkgemeentes. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste Jongerenpastor voor 24 uur per week.

Doel van de functie
De afgelopen jaren is de ‘natuurlijke instroom’ van kinderen en jongeren van – jonge – gemeenteleden sterk teruggelopen. Dit is een proces dat al jaren speelt, en dat niet ‘zomaar’ zal wijzigen. Deze ontwikkeling leidt ertoe dat de gemeente haar blik naar buiten wil wenden. Dat betekent dat een jongerenpastor een sterk missionaire en diaconale inslag moet hebben. De jongerenpastor heeft ideeën over en ervaring met het benaderen en betrekken van andere doelgroepen. De PGH wil de missionaire activiteiten versterken en daarbij zoeken naar nieuwe vormen van kerk-zijn.

Taken en verantwoordelijkheden
De jongerenpastor
– werkt vanuit de wijkgemeente Schalkwijk binnen het team van predikanten en kerkelijk werkers en onder de verantwoordelijkheid van de algemene kerkenraad.
– werkt in samenwerking met de jeugdouderlingen en bevordert de samenwerking in het jeugdwerk binnen de PGH.
– ontwikkelt een eigen praktische visie op- en theologische doordenking van het jongerenpastoraat, met oog voor de concrete context in de wijk Schalkwijk.
– betrekt de wijkkerkenraad in de ontwikkeling van deze visie.
– werkt zelfstandig en op eigen initiatief vanuit deze visie, maar is ook beschikbaar voor werkzaamheden en projecten die vanuit wijkkerkenraden of algemene kerkenraad aangevraagd worden op grond van zijn of haar specialisme.
– weet de kerk als gemeenschap en als organisatie te verbinden met andere kerken en partijen in de stad, zoals basisscholen, bibliotheken, jeugdverenigingen, moskeeën etc..
– weet vrijwilligers (kerkelijk of niet) te betrekken bij het jeugdwerk.
– rust jeugdouderlingen en predikanten toe in het vormgeven van hun ambt.
– stelt in samenspraak met het team van predikanten en de algemene- of wijkkerkenraad een jaarplan met activiteiten op.

Wat vragen we
– HBO-opleiding theologie/pastoraat/jeugdwerk/diaconaat.
– Theologische visie op de actuele jongerencultuur en de mogelijke betekenis van de kerk daarin.
– Bij voorkeur enige jaren ervaring in vergelijkbare functie.
– Ervaring met – of visie op het realiseren van nieuwe vormen van kerkelijke presentie in de wijken.
– Helder in de communicatie, en legt gemakkelijk contact buiten én binnen de kerk.
– Initiërend in het opzetten, ontwikkelen en uitvoeren van missionaire activiteiten.
– Het vermogen om in samenwerking met de andere professionals de kerkelijke gemeente op deze weg mee te nemen.
– Heeft de opleiding tot verhalenverteller binnen de methode Godly Play met succes afgerond of is bereid die te gaan volgen.

Wat bieden we
Een zelfstandige functie waar inbreng, initiatief en professionaliteit wordt gewaardeerd. We beogen een contract voor de periode van 1 jaar met perspectief op een vaste aanstelling. Het gaat om een functie in schaal 8 van de Protestantse Kerk Nederland. De eerste ronde sollicitatiegesprekken zullen worden gevoerd op vrijdag 22 maart 2019.

Ben jij de nieuwe collega die we zoeken? Mail dan je sollicitatiebrief, met CV, vóór 4 maart a.s. naar de sollicitatiecommissie via: directie@bavo.nl. Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met ds. Jan van Aller, tel nr. 06 30005630.

Bron: PKN Haarlem

Reacties

Tags:
Back to Top ↑