Vacatures

Gepubliceerd op 5 februari 2019

Gezocht: Tweede Jeugdwerker (26-2, Woerden)

In de PKN-gemeente Woerden (Hervormd en Gereformeerd) gaan een predikant en een jeugdwerker gedurende de komende twee jaar aan de slag met pionierswerk voor twintigers. Zij zullen daarom een aantal van hun huidige uren in het jeugdwerk verminderen. Hierdoor komen er 8 uur vrij.

Daarom zijn we op zoek naar een tweede Jeugdwerker (voor 8 uur per week), die de vrijgekomen taken per 1 maart 2019 voor een periode van 2 jaar op zich zal nemen.

Het gaat om twee hoofdtaken:
1. Het voortzetten en doorontwikkelen van het kinderwerk – 5 uur per week 
De jeugdwerker wordt verantwoordelijk voor de leeftijdsgroep kinderen (6-12 jaar). Taken die hierbij horen, zijn:
– Aansturen van de leiding van de bestaande kinderclubs;
– Aansturen van de organisatie rond Sirkelslag Kids;
– Het organiseren en geven van kindercatechese;
– Mede organiseren van het PKN jeugdkamp (17-19 mei) in de stuurgroep en themacommissie.

2. Het ontwikkelen van een vernieuwde leerlijn van 0 tot 25 jaar – 3 uur per week 
Twee jaar geleden heeft het PJO (Protestants Jeugd Overleg)afgesproken om naast tieneractiviteiten bovenwijks, ook nadrukkelijk te zorgen voor borging van tieners in de wijkgemeenten zelf. Bijvoorbeeld door het opzetten van wijkgebonden clans. Dit heeft ook gevolgen voor het bestaande jeugdwerk, in het bijzonder de huiskamer catechese, waar al een tijdje de vraag ligt hoe de catechese op een nieuwe leest geschoeid kan worden.

De jeugdwerker zal een aanpak ontwikkelen om de visie op clubs, catechese, clans en andere jeugdwerk activiteiten te realiseren. Hierbij hoort het heroverwegen van de huidige leerlijnen en ontwikkelen van een nieuwe lijn voor het gehele jeugdwerk.

Taken die hierbij horen, zijn:
– Coördineren van de werkgroep catechese-clubs-clans;
– Aansturing geven aan het catecheseteam en catecheten (tot april);
– Ontwikkelen van een nieuwe leerlijn.

Tot slot
Voor deze op zichzelf staande activiteiten en doelen kan de jeugdwerker op projectbasis samenwerken met de bestaande teams rond deze activiteiten. De jeugdwerker schuift aan bij de PJO vergaderingen. De jeugdwerker zal in nauwe betrokkenheid samenwerken met de huidige jeugdwerker. Eventuele knelpunten binnen de teams worden gerapporteerd bij voorzitter PJO en/of huidige jeugdwerker.

Jouw profiel
– Je bent iemand met hart voor tieners en jongeren en hebt goed inzicht in de jongerencultuur en ervaring in het jeugd- en jongerenwerk.
– Een christelijke levensovertuiging, bij voorkeur aangesloten bij een protestantse kerkgemeenschap.
– Je bent sociaal vaardig en in staat zelfstandig te kunnen werken.
– Je hebt een HBO werk- en denkniveau.
– Je bent bereid wanneer nodig om in de avonden en in het weekend te werken.

Dit bieden wij
– Een uitdagende, afwisselende baan waarin je zelfstandig kunt werken, met onze jongeren samen naar God op zoek kan gaan en hen in dit proces van geloven kan begeleiden en sturen.
– Enthousiaste vrijwilligers in een goedlopend bestaand jeugdwerk.
– Ruimte voor het ontwikkelen van nieuwe ideeën in samenwerking met het PJO.
– Een aanstelling voor bepaalde tijd voor de duur van 2 jaar.
– Een salaris in schaal 8 conform de landelijke regeling kerkelijk medewerkers, tussen de € 2.281,46 en € 3.135,90 bruto per maand bij fulltime dienstverband, inschaling afhankelijk van ervaring.

Verklaring omtrent het gedrag
De Protestantse Kerk Nederland vindt veiligheid in het jeugdwerk van groot belang. Daarom is er voor de aanstelling als jeugdwerker een Verklaring omtrent het Gedrag (VOG) noodzakelijk.

Reageren
Ben je enthousiast geworden door deze vacature? Mail dan je CV en motivatiebrief naar Petra de Vink, voorzitter PJO, Petra.de.Vink@gmail.com. Wij ontvangen je reactie graag voor 26 februari 2019.

Voor meer informatie kun je bellen naar Petra de Vink, 06-46846472. Op de website www.jongwoerden.nl is meer informatie over het jeugdwerk te vinden. Hier is ook het beleidsplan terug te vinden.

Bron: Jongwoerden.nl

Reacties

Tags:
Back to Top ↑