Actueel

Gepubliceerd op 20 februari 2019

Kom naar de PAX Inspiratiedagen in Amersfoort, Nijmegen of Rotterdam!

Wil jij tijdens de Vredesweek 2019 ook aan de slag voor vrede? Kom dan naar een van de PAX Inspiratiedagen in Amersfoort, Nijmegen of Rotterdam. Hier krijg je ideeën wat je met het thema ‘Vrede Verbindt Over Grenzen’ kunt doen. Het programma bestaat uit een feestelijke opening, toespraken van boeiende sprekers, diverse inspirerende en leerzame workshops, en voldoende tijd voor onderlinge ontmoeting tijdens de lunch.

In tijden dat de Amerikaanse president Trump praat over het bouwen van een grensmuur en Europa de buitengrenzen steeds meer sluit voor vluchtelingen, kiest PAX als thema van de Vredesweek 2019: ‘Vrede Verbindt Over Grenzen’. Het thema nodigt uit om de grenzen op te zoeken, aan de andere kant van de grens wacht vaak een wereld aan ontmoetingen en mogelijkheden.

Sprekers
In Amersfoort verzorgt George Gelauff een inhoudelijke verdieping van het jaarthema Vrede Verbindt Over Grenzen. Als maatschappelijk betrokken onderzoeker denkt George Gelauff vanuit zijn religieus-humanistische levensvisie na over de samenleving en de toekomst. Hij schreef onlangs dit artikel Op zoek naar het midden voor het Filosofie Magazine.

In Nijmegen komt Qader Shafiq spreken over het thema. Qader is directeur bij Bureau Wijland (diversiteit en duurzaamheid) en dichter en columnist. In 1992 ontvluchtte hij Afghanistan. (De spreker in Rotterdam wordt binnenkort bekendgemaakt.)

Vanuit PAX komen sprekers als Jan Gruiters, Miriam Struijk, Dion van den Berg en Mathieu Hermans – stuk voor stuk vredeswerkers met jarenlange ervaring in conflictgebieden wereldwijd.

Workshops
– Workshop 1. Grenzen lokaal: hoe maak je een analyse van de situatie in jouw eigen dorp of stad?
– Workshop 2. Hoe organiseer ik een Walk of Peace over het jaarthema 2019 ‘Vrede Verbindt Over Grenzen’?
– Workshop 3. Grenzen lokaal: hoe kun je verschillende partijen in jouw dorp of stad succesvol samen laten werken aan vrede?
– Workshop 4. PAX Vieren: hoe organiseer je een viering over het jaarthema 2019 ‘Vrede Verbindt Over Grenzen’?

Praktische informatie
– Waar en wanneer? Op 9 maart in Amersfoort (Meridiaan 39), op 23 maart in Nijmegen (Opaalstraat 4), en op 13 april in Rotterdam (Noordmolenwerf 3).
– Hoe laat? Van 9:30 tot 15:15 uur
– Aanmelden? Via www.vredesweek.nl

Bron: PAX | Foto: Lize Kraan

Reacties
Back to Top ↑