Klussen

Gepubliceerd op 10 maart 2019

Gezocht: Rooms Katholiek geestelijk verzorger (10-3, Groningen)

Iedereen heeft het wettelijk recht zijn godsdienst of levensovertuiging vrij te belijden en te beleven. Ook als hij justitieel ingesloten is. Voor de Dienst Geestelijke Verzorging is Driessen op zoek naar een Rooms Katholiek geestelijk verzorger. Als Rooms Katholiek geestelijk verzorger bij de Dienst Geestelijke Verzorging bied je geestelijke steun en perspectief aan justitiabelen.

Het gaat om een functie voor 23 uur per week, tot in elk geval 1 januari 2020. De uiterste reactiedatum voor deze vacature is 10 maart 2019.

Wat ga je doen?
Als Rooms Katholiek geestelijk verzorger bij de Dienst Geestelijke Verzorging (DGV) sta je justitieel ingeslotenen bij, bied je en luisterend oor en begeleid je hen bij geloofs- en levensvragen. Je takenpakket bestaat uit onder meer: intakegesprekken, individuele en gespreksgroepen, liturgische diensten en crisisinterventie. In het dagelijks werk draag je bij aan de reflectie en morele ontwikkeling van justitieel ingeslotenen. Ook zet je in op verbreding van hun maatschappelijk perspectief en ben je actief betrokken bij nazorgtrajecten, waarbij (kerk)vrijwilligers en nazorgorganisaties zijn betrokken. Vanuit de functie heb je verder een rol in de advisering van directie en personeel als het gaat om humane detentie en ethische vraagstukken.

Wat bieden we jou?
– Een afwisselende baan bij de Dienst Geestelijke Verzorging;
– Een reiskostenvergoeding van € 0,07 cent per km of volledige vergoeding van het OV (2e klas);
– Een salaris van minimaal € 3.130,07 en maximaal € 5.450,88 o.b.v. een fulltime dienstverband. Het salaris is afhankelijk van genoten opleiding en opgedane relevante werkervaring.

Wat vragen we van jou?
– Een afgeronde (rooms-katholieke) theologische opleiding op universitair master/doctoraal niveau;
– Aantoonbare werkervaring op het gebied van pastoraat of geestelijke verzorging. Werkervaring in de GGZ is een pré;
– Je voldoet aan de voorwaarden om te kunnen werken met een kerkelijke zending;
– Je beschikt over een rijbewijs en bent woonachtig binnen een straal van 50 km van de werkplek.

Je competenties en talenten:
– Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en kunt goed samenwerken met collega’s van andere religies/levensbeschouwingen en andere disciplines;
– Je beschikt over levenservaring en staat stevig in je schoenen.

Is je interesse gewekt?
Reageer op deze vacature via de sollicitatieknop. Heb je een vraag over deze vacature, neem dan contact op met Zahira Khidous of Jeanine Ossentjuk, bereikbaar op 070-2184000 of per mail via dgv@driessen.nl. Wij vragen je alleen te reageren als je voldoet aan het bovenstaande profiel.

Bron: Driessen.nl

Reacties

Tags:
Back to Top ↑