Klussen

Gepubliceerd op 14 april 2019

Gezocht: Pionier voor Dorper Herbergh (5-5, Julianadorp)

De Protestantse Gemeente Julianadorp is op zoek naar een Pionier voor de Dorper Herbergh voor het in samenwerking met het pioniersteam opbouwen van een netwerk van ouders die kinderen hebben in de leeftijd van 0 – 12 jaar.

De Protestantse Gemeente Julianadorp is een open, enthousiaste en betrokken kerkelijke gemeenschap in de kop van Noord-Holland. We zijn op zoek naar een pionier (m/v) die een netwerk gaat opbouwen van jonge ouders, binnen, aan de grens van en over de grens heen van onze gemeente.

We zien een netwerk voor ons waarin ouders vragen betreffende zingeving, leven/werk en (geloofs)opvoeding van hun kinderen kunnen delen.

Van september 2018 t/m februari 2019 is er onderzoek gedaan onder jonge ouders en is er een team van jonge ouders gevormd die samen willen bouwen aan dit netwerk. Dit heeft geresulteerd in een plan van aanpak. We zoeken een pionier die op basis van dit plan samen met het kernteam aan het netwerk bouwt en van De Dorper Herbergh een gastvrije en zinvolle ontmoetingsplek maakt.

We verwachten van je dat je in staat bent om:
– samen met het team het pioniersplan uit te voeren en mogelijk verder te ontwikkelen
– verder te bouwen aan het pioniersteam
– een (pastorale) band op te bouwen met ouders met kinderen in de leeftijd van 0 -12 jaar
– samen met het pioniersteam ontmoetingsmogelijkheden te creëren waar relevante thema’s aan bod komen, zoals opvoedings- en zingevingsvraagstukken
– in een later stadium samen met ouders (en kinderen) een nieuwe vorm van vieren te ontwikkelen.

Je bent als pionier een enthousiasmerende en verbindende teamspeler.
Je hebt een theologische, agogische of anderszins relevante opleiding op hbo-niveau en je hebt interesse in en ervaring met geloofsoverdracht.

Jij en het kernteam dragen het pioniersproject. Je houdt contact met onze kerkenraad en onze voorganger en met de stuurgroep Jeugd van onze gemeente. Verder word je ondersteund door een pionierbegeleider van de PKN.

We willen je graag als zzp’er gemiddeld 6 – 8 uur per week inhuren. Het pioniersproject duurt drie jaar. Het opbouwen van een netwerk kost immers tijd!

Interesse?
Reageer uiterlijk 5 mei 2019 door het sturen van een mail met motivatie, inclusief je cv, naar: pioniereninjulianadorp@gmail.com.

Het pioniersplan en nadere info kun je opvragen bij Anneke Biersteker (0223 – 642391 of 06 – 4965 2797).

Bron: PG Julianadorp

Reacties

Tags:
Back to Top ↑