Vacatures

Gepubliceerd op 13 juni 2019

Gezocht: Energieke communicatiemedewerker (30-6, Amsterdam)

De Protestantse Diaconie in Amsterdam is op zoek naar een Energieke communicatiemedewerker (32 uur).

Vind jij het belangrijk om betekenisvol werk te doen? Ben je een kei in communicatie en weet jij de missie van de Diaconie op een aansprekende manier onder de aandacht te brengen? Draai jij je hand niet om voor het organiseren van kleine en grote evenementen? Maar ben je ook bereid om allerhanden taken op te pakken? En denk je dat te kunnen in een dynamische omgeving waar geen dag hetzelfde is? Dan ben jij de nieuwe collega die wij zoeken voor de Diaconie.

De organisatie
De Diaconie van de Protestantse Kerk van Amsterdam zet zich al eeuwenlang in voor een rechtvaardige en barmhartige samenleving. Zij ondersteunt dak- en thuislozen, vluchtelingen, mensen die eenzaam zijn of in armoede leven. De Diaconie is ook een plek waar sociaal ondernemen tot bloei kan komen, idealen tegen het licht worden gehouden, waar verwondering, ontmoeting en innovatie ontstaan. De Diaconie is een kleine organisatie, waar waarden als gastvrijheid, inclusiviteit en omzien naar elkaar samen gaan met waardering voor eigen initiatief en ondernemerschap.

Taken
– Je bent verantwoordelijk voor de interne en externe communicatie
– Door middel van evenementen, social media en perscontacten breng je het werk van de Diaconie en de verschillende projecten zo goed mogelijk onder de aandacht
– Voor de collega’s van de Diaconie ben jij een verbindende factor. Je weet wat er leeft en speelt binnen de projecten en adviseert en ondersteunt het MT en de projectleiders.

Deze functie vereist
– HBO werk- en denkniveau
– Praktisch ingestelde en zelfstandige persoonlijkheid
– Je weet op flexibele wijze zaken gedaan te krijgen en kan goed samenwerken
– Je bent een echte verbinder, hartelijk, enthousiasmerend, met een positieve instelling
– Je hebt ervaring in het organiseren van evenementen
– Je bent bedreven in PR en communicatie, zowel intern als extern
– Je voelt je betrokken bij het diaconale werk en hebt hart voor mensen
– Je vindt je inspiratie in het evangelie en bent betrokken bij een kerk.

We bieden:
– Salariëring volgens schaal 8 arbeidsvoorwaarden kerkelijk medewerkers PKN
– Betekenisvol werk in een monumentaal pand in hartje Amsterdam
– Een plek binnen een gedreven en enthousiast team van 25 collega’s

Interesse?
Meer informatie: Rosalinda Form, 0613343219
Sollicitaties voor 30 juni 2019 t.a.v. Hanneke van Bezooijen h.vanbezooijen@diaconie.org
Protestantse Diaconie, Nieuwe Herengracht 18, www.diaconie.org

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Hoe jouw dag eruit zou kunnen zien:
– Rond 9 uur kom je binnen in het prachtige monumentale pand van de Diaconie.
– Bij het koffie apparaat heb je een gesprek met de straatpastor over de komende Daklozendag. Een festival in onze tuin voor 600 dak- en thuislozen. Of je nog even naar de flyer wilt kijken vandaag.
– Op een flexplek zet je je laptop aan en bekijkt je email. Er is een nieuwe opbouwwerker gestart in Noord en die wil graag een visitekaartje. Die bestel je voor haar en je vraagt haar meteen of ze een foto en tekstje wil aanleveren voor de interne nieuwsbrief.
– Je collega van Financiën is vandaag vrij dus de dagbesteding (die de lunches verzorgen) vraagt aan jou boodschappengeld. Je opent de historische kluis en overhandigt het geld.
– Daarna heb je een afspraak met een paar collega’s met wie je Het vriendelijkste festival van Amsterdam organiseert. Jullie brainstormen over het festival en verdelen de taken.
– Een dakloze komt langs voor een postadres via de Daklozenvakbond. Die zijn inmiddels verhuisd. Je staat de persoon vriendelijk te woord en verwijst hem naar het nieuwe adres. Omdat dit vaker voorkomt heb je daarvoor mooie briefjes gemaakt met een routebeschrijving.
– Je besluit meteen even door te lopen naar het Wereldhuis omdat je iets wilt afstemmen over de nieuwe website. In het Wereldhuis begroet je een vluchteling die jou vorige week heeft geholpen toen er 600 gratis flesjes water werden bezorgd voor de Daklozendag. Er komen heerlijke geuren uit de keuken en je maakt een praatje met de kok.
– Weer terug achter je laptop redigeer je een fondsaanvraag en verstuur je het geheel met alle noodzakelijke bijlagen. Je archiveert meteen alles netjes.
– Om half 1 hoor je de bel en dat betekent dat de lunch klaar staat. In de Kas eet je gezellig met al je collega’s en huurders van het pand een lekker kopje vers gemaakte soep met salade en een broodje.
– Je kruipt weer achter je laptop en je redigeert een vacature die je meteen op Facebook en de website zet. Je plaatst de vacature ook op verschillende (betaalde) websites.
– Je beantwoord nog wat emails en besluit om even de tuin in te lopen om wat inspiratie op te doen.
– Terug op je werkplek wordt je gebeld door AT5. Ze willen meer informatie over de Daklozendag. Na jouw enthousiaste verhaal besluiten ze langs te komen voor een live reportage.
– Voor de nieuwsbrief mis je nog wat input die al ingeleverd had moeten zijn. Jij snapt dat de projectleiders het druk hebben maar weet toch precies het juiste te zeggen en doen om ervoor te zorgen dat de nieuwsbrief op tijd verstuurd kan worden.
– Ineens hoor je geschreeuw, er is duidelijk iemand teleurgesteld en boos. Je loopt er heen en weet de situatie snel te sussen.
– Je werkt nog wat puntjes weg van je to-do lijst en besluit dat je wel zin hebt om vanavond lekker te zingen. Dat komt goed uit want vanavond is het Popup Choir in de Kas van de Diaconie. En omdat je er toch bent besluit je een handje mee te helpen achter de bar in de pauze.
– Als je die avond naar huis fietst ben je wel wat moe na deze lange dag maar je voelt je goed: je hebt vandaag wederom een bijdrage geleverd aan een mooier, socialer Amsterdam. En de volgende ochtend slaap je uit en begin je gewoon wat later…

Reacties
Back to Top ↑