Vacatures

Gepubliceerd op 3 juni 2019

Gezocht: Geestelijk verzorger (17-6, Enschede eo)

De Twentse Zorgcentra (DTZC) is op zoek naar een Geestelijk verzorger voor 24 tot 32 uur per week.

“Jij laat me voelen dat ik mag zijn zoals ik ben. Jij oordeelt niet en laat mij alles zeggen wat ik kwijt moet. Jij helpt mij om rustig te worden en verder te kunnen.”

Als geestelijk verzorger vorm jij met je drie collega’s de vakgroep geestelijke verzorging. Samen bieden jullie verschillende vormen van ondersteuning op het gebied van zingeving, levensbeschouwing en ethiek. Met rust en aandacht luister en kijk je naar de cliënt en zijn netwerk. Samen onderzoek je wat zin geeft in het leven en wat de zin in het leven ontneemt. Waar mogelijk vertaal je wat je ziet en hoort naar concrete acties om de kwaliteit van bestaan te verhogen. Op andere momenten ben je er om samen uit te houden wat verdriet of angst geeft.

Vragen komen bij jou terecht vanuit de cliënt zelf, maar ook vanuit het team, de gedragskundige of de familie.

Wat ga jij doen?
– Je geeft aandacht aan de levensbeschouwelijke aspecten van de zorg en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking.
– Je biedt persoonlijke begeleiding aan cliënten, zowel individueel als in groepsverband, op het gebied van levens- en zingevingsvragen; palliatieve zorg en rouwverwerking.
– Je gaat voor in kerkdiensten, uitvaarten en andere vieringen.
– Je adviseert medewerkers ten aanzien van levens- en zingevingsvragen bij cliënten en op het gebied van ethiek.
– Je leidt gesprekken waarin reflectie centraal staat, zoals moreel beraad, zingevingsanalyse en intervisie.
– Je biedt nabijheid aan cliënten en ondersteunt hen met rituelen.

Jij
Ziet de cliënt omdat je naar de vraag achter de vraag luistert, empathisch en nuchter bent en een natuurlijke warmte en rust met je meebrengt. Je ruimdenkendheid maakt dat je de levensbeschouwing van de cliënt centraal zet en daarop kan aansluiten en ondersteunen. Doortastendheid en daadkracht zet je in om te komen tot concrete acties die merkbaar zijn in het dagelijks leven van de cliënt.

Het team
Als vakgroep zijn wij gezamenlijk verantwoordelijk voor alle 3 de regio’s Enschede, Losser en Almelo. Jouw focus komt te liggen op Enschede en Losser en je neemt waar nodig werkzaamheden in Almelo van je collega over. Ondanks, of juist omdat, je werk heel solistisch is, staat samenwerken en transparant werken bij ons hoog in het vaandel. Je bent een echte teamplayer waarin je je collega’s meeneemt in jouw visie, ideeën en werkwijze. Je gebruikt jouw collega’s, en zij jou ook, als sparringpartner en inspiratiebron om zodoende elke dag je werk en jezelf een beetje te verbeteren.

De Twentse Zorgcentra
De Twentse Zorgcentra (DTZC) biedt mensen met een verstandelijke en/of meervoudige beperking op verschillende locaties van Twente elke gewenste zorg. Het niveau van de cliënten varieert van licht tot ernstig meervoudig beperkt in de leeftijd van 3 jaar t/m 99. De Twentse zorgcentra biedt huisvesting in de wijk en wonen op een beschermd terrein, met daarbij verschillende mogelijkheden om de dag zinvol en plezierig te vullen. Vanuit de organisatiemissie ‘Jouw leven ondersteunen we samen, dichtbij en deskundig’ werken wij als vakgroep samen met de cliënt en zijn systeem aan uiteenlopende vragen.

Wat wij vragen:
Het werken vanuit onze missie, zoals deze wordt uitgelegd op onze site, past bij jou. De eigen regie van de cliënten en ruimte om te beslissen over hun eigen leven is de basis in jouw contact met hen.

Verder zijn de volgende eisen van toepassing:
– Je beschikt over een afgeronde opleiding theologie of geestelijke verzorging en over een academisch denkniveau.
– Je bent bij voorkeur lid van de beroepsvereniging VGVZ en ingeschreven in het kwaliteitsregister of bent hiertoe bereid.
– Je hebt een open oecumenische instelling en ervaring in het voorgaan in vieringen.
– Je bent flexibel en bent daarnaast bereid te participeren in het draaien van bereikbaarheidsdiensten.

Wij bieden:
– Een afwisselende baan van 24 tot 32 uur per week. De precieze uren stemmen we in overleg met jou af.
– Een veelzijdige werkplek waar ruimte is voor jouw talenten.
– Een omgeving waar jij multidisciplinair samenwerkt met ruimte om van elkaar te leren.
– Een salaris van min. € 3.505,- / max. € 5.296 ,- (FWG 65 bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg. Ook de arbeidsvoorwaarden zijn geregeld in de CAO Gehandicaptenzorg.
– Bij aanstelling een arbeidsovereenkomst voor de duur van 12 maanden, verlenging en een vast contract behoren tot de mogelijkheden.

Bijzonderheden

VOG
De Twentse Zorgcentra is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O.

Gesprekken vinden plaats op dinsdag 25 juni.

Interesse in deze baan?
Neem voor meer informatie contact op met geestelijk verzorger Jolien Bos op telefoonnummer 06-41249835 of Anja Thönelt op nummer 06-31951591.

Solliciteren kan tot en met 17 juni a.s. via deze link.

Voorrang
De vacature staat zowel in- als extern open. Bij gebleken geschiktheid genieten interne kandidaten met een herplaatsstatus voorrang.

Bron: De Twentse Zorgcentra

Reacties

Tags:
Back to Top ↑