Vacatures

Gepubliceerd op 3 juni 2019

Gezocht: Geestelijk verzorger (21-6, Venray)

Vincent van Gogh is op zoek naar een Geestelijk Verzorger (24-28 uur).

Wil jij ruimte maken voor de levensvragen van cliënten en samen met hen zoeken naar wat betekenis aan hun leven geeft? Vanuit de overtuiging dat de kans op herstel wordt vergroot als er aandacht is voor de existentiële vragen van de cliënten? Vind jij dat ook? Word dan onze nieuwe geestelijk verzorger.

Waarom Vincent van Gogh gewoon anders is
De geestelijke gezondheidszorg is voortdurend in ontwikkeling. De laatste jaren is de herstelondersteunende zorg en de focus op een wijkgerichte aanpak steeds belangrijker geworden. De geestelijke verzorging is bij uitstek herstelgericht en zoekt hierin ook naar een eigentijdse benadering. Dit vraagt om een creatieve, innovatieve en betrokken instelling. Als geestelijk verzorger zoek je samen met andere disciplines naar nieuwe oplossingen voor problemen en wil je de cliëntenzorg verrijken. Daarbij denk je niet in hokjes, maar out of the box. Je bent bereid om nieuwe wegen te bewandelen of nieuwe projecten op te zetten.

Waarom jouw team gewoon anders is
Het team geestelijke verzorging, bestaande uit twee geestelijk verzorgers en een geestelijk verzorger met een projecttaak, werkt actief samen met andere disciplines en een vaste groep vrijwilligers. Het team stelt zich open op naar wat er gebeurt binnen de geestelijke gezondheidszorg en volgt de ontwikkelingen binnen Vincent van Gogh op zowel inhoudelijk als organisatorisch gebied. Van daaruit zoekt het naar een eigentijds antwoord op de existentiële zorg voor cliënten en draagt het bij aan het sensibiliseren van de cliëntenzorg binnen Vincent van Gogh. Goed kunnen luisteren én je handen uit de mouwen zijn in deze functie onontbeerlijk.

Waarom jouw functie gewoon anders is
Als geestelijk verzorger heb je als primaire taak om cliënten en hun familie te ondersteunen bij hun zin-, levens- en geloofsvragen. Dat gebeurt in het voeren van individuele gesprekken, het leiden van groepsgesprekken en het voorgaan in vieringen of verzorgen van (afscheids)rituelen. Je stelt je open voor de thema’s die de ander ter sprake wil brengen en sluit daarin zoveel mogelijk aan bij de levensbeschouwelijke achtergrond van de patiënt. Bij specifieke wensen van cliënten verwijs je door naar een collega of een religieuze instantie.
Daarnaast heb je als geestelijk verzorger een taak in het sensibiliseren van het behandelklimaat voor zin- en levensvragen en lever je een bijdrage aan de (zorg)ethische reflectie door het organiseren van het moreel beraad. Overleg, consultatie en het geven van voorlichting en training aan medewerkers behoren in dit opzicht tot je taken.
Je denkt graag mee over de manier waarop geestelijke verzorging er in de toekomst uit moet zien en over een passende naam om de functie aan te duiden. Om die reden zijn collegiale samenwerking, overleg en de intervisie belangrijke pijlers voor floreren van het team.

Hoe we jou zien:
✓ Je hebt een duidelijke affiniteit met cliënten met ernstige psychische kwetsbaarheid, die zichtbaar wordt in kennis en ervaring
✓ Je bent empathisch, open, toegankelijk en trouw en hebt humor
✓ Je hebt een reflectief vermogen en kunt in hoge mate zelfstandig werken ✓ Je bent een teamwerker en zoekt graag de samenwerking met andere disciplines
✓ Voor de functie geldt dat je een afgeronde universitaire opleiding Humanistiek, Religiewetenschappen of Theologie met Geestelijke Verzorging hebt
✓ Je hebt de KPV-training afgerond of bent bereid deze te gaan volgen
✓ Je hebt ervaring en affiniteit met het leiden van moreel beraad
✓ Je voldoet aan de eisen van de stichting kwaliteitsregister Geestelijke Verzorging
✓ Je bent in bezit van een rijbewijs B

Hoe jij ons ziet:
✓ Een werkgever die investeert in haar personeel en hierbij een salaris FWG 60 conform CAO GGZ biedt;
✓ Een werkgever die een langdurige samenwerking beoogt middels een jaarcontract met uitzicht op een vaste aanstelling;
✓ Een uitdagende baan in een dynamische GGZ-instelling;
✓ Veel afwisseling in je werk door verschillende taken en diverse doelgroepen en locaties;
✓ Een functie waarin je actief kunt meedenken over nieuwe ontwikkelingen;
✓ Ruime ontwikkelingsmogelijkheden om je verder te bekwamen op je vakgebied.

Hoe we verbinden
Heb je interesse in deze functie en voldoe je aan het profiel? Stuur je CV zo snel mogelijk en uiterlijk 21 juni 2019 naar werken@vvgi.nl o.v.v. 2019GVV2405 en hopelijk ontmoeten we elkaar snel.

Wil je meer informatie over de vacature? Neem voor inhoudelijke vragen contact op met je nieuwe collega Arianne Boon, zij is vanaf 4 juni beschikbaar op telefoonnummer 0478-527578, of via ABoon@vvgi.nl.

Wil je meer informatie over Vincent van Gogh? Kijk dan op www.vvgi.nl.

Acquisitie op basis van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Bron: VVGI.nl

Reacties

Tags:
Back to Top ↑