Vacatures

Gepubliceerd op 8 juli 2019

Gezocht: Geestelijk verzorger (23-7, Utrecht)

Reinaerde is op zoek naar een Geestelijk verzorger (WO), 12 – 16 uur. Werkgebied: Reinaerde Utrecht.

Word jij de geestelijk verzorger die vanaf september ondersteuning biedt aan mensen met een beperking, begeleiders en behandelaars op het gebied van levensvragen, identiteit en spiritualiteit? Zie jij het als een uitdaging bij te dragen aan de gedachte- en besluitvorming inzake ethische vraagstukken? Wil jij samen met ons verder bouwen aan een beter wereld om ons heen waarin ieder een rol van betekenis heeft?

Kom dan werken bij Reinaerde, een organisatie waar ontwikkeling, zingeving en positieve gezondheid belangrijke onderwerpen zijn.

Jouw functie
Als geestelijk verzorger werk je samen met veel verschillende doelgroepen zoals de cliënt, de familie, maar ook met de collega’s uit andere disciplines, waaronder begeleiders en behandelaars. Als geestelijk verzorger houd je je met meerdere onderwerpen bezig. Daar waar jouw collega geestelijk verzorger op uitvoerend en tactisch niveau werkzaam is, wordt er van jou verwacht je ook op strategisch niveau kan opereren. Je hebt een luisterend oor en biedt persoonlijke begeleiding op het gebied van levensverhaal, levens- en zingevensvragen, palliatieve zorg en rouw.

Binnen Reinaerde werken we onder andere met moreel beraad, een methodiek die medewerkers in het dagelijks werk ondersteunt bij bewust moreel handelen en ethische reflecteren. Jij zal ook hier je bijdrage in leveren.

Waar houd je je onder meer mee bezig?
– Begeleiden van cliënten en hun naasten in het proces van zin- en betekenisgeving, bijvoorbeeld wanneer zij te maken hebben met ingrijpend verlies;
– Adviseren, informeren en coachen van collega’s uit andere disciplines en vrijwilligers op het gebied van levensbeschouwing, spiritualiteit, zingeving, ethiek en levensvragen door middel van diverse methodische kaders als  Schalock, LACCS, Triple C en positieve gezondheid;
– Voorgaan in vieringen en bezinningsbijeenkomsten;
– Een bijdrage leveren aan de multidisciplinaire samenwerking van teams;
– Beantwoorden van complexe vragen en het opbouwen van een netwerk;
– Bieden van ondersteuning en begeleiding aan cliënten, op het gebied van levensbeschouwelijke en spirituele vragen. Trainen, coaching en begeleiding vinden zowel op individueel niveau als in groepsverband plaats;
– Advies geven en beleid ontwikkelen ten aanzien van ethische en levensbeschouwelijke vraagstukken;
– Strategisch team adviseren over de huidige en toekomstige positie en over taken in de geestelijke verzorging;
– Samenspel met lokale en regionale partners creëren waardoor cliënten in hun eigen leefomgeving uit een breed palet van  levensbeschouwelijke ondersteuning  kunnen kiezen.

Jouw Profiel
– Je bezit een afgeronde universitaire opleiding in theologie, humanistiek of een vergelijkbare opleiding.
– Je hebt ervaring met beleidsvorming, complexe vragen en het opbouwen van een netwerk.
– Je bent in staat om cliënten van verschillende levensbeschouwelijke achtergronden te begeleiden.
– Je hebt kennis van ontwikkelingen in de (levensbeschouwelijke) zorg aan cliënten, relevante protocollen in het vakgebied en de praktische toepasbaarheid in relatie tot de zorgvraag.
– Werkervaring en affiniteit met de diverse cliëntengroepen.
– Je kunt binnen de door ons gekozen strategische koers de organisatorische en inhoudelijke kaders van de geestelijke verzorging positioneren.
– Je gaat projectmatig te werk en bent van nature een verbinder.
– Je bent integer, flexibel, open en toegankelijk.
– Je bent lid van de VGVZ of bereid dit te worden.

Hoe we je waarderen bij Reinaerde
Wij bieden je een interessante werkomgeving bij een organisatie die maatschappelijk toegevoegde waarde realiseert vanuit een omvangrijk en breed dienstenpakket. Een uitdagende en zelfstandige functie in het verlengde van onze strategische koers 2019-2021.

Je professionaliteit en kwaliteit zijn van grote betekenis voor cliënten  en medewerkers. Daarom doen we graag iets terug. We creëren een ideale omgeving om het beste uit jezelf te halen. Wat we verder bieden:

– Continue ontwikkelingsmogelijkheden om je ambitieuze persoonlijkheid te voeden.
– Een salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg (FWG 65) € 3.505,- en max. € 5.296,-.
– Een contract voor onbepaalde tijd voor 12 – 16 uur per week.
– Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals collectieve verzekeringen, bijdrage ziektekostenverzekering en een eindejaarsuitkering van 7,05%.
– Daarnaast biedt Reinaerde een Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) aan. Het MKA biedt onder andere een fiets- en sportregeling, bruto-netto uitruil van reiskosten en het kopen van extra verlof.

Over Reinaerde
Voor 3600 mensen met een beperking verzorgt Reinaerde begeleiding en behandeling bij wonen, werk of dagbesteding. We dragen daarmee bij aan de kwaliteit van bestaan van cliënten. Dit doen we in 26 gemeenten in de provincie Utrecht. We delen kennis en organiseren dienstverlening samen met partners. Met elkaar bouwen we aan een betere wereld waarin iedereen een rol van betekenis heeft. Dit doen we door onze krachten te bundelen, elkaar te zien en te horen,  werkplezier en waardering  te creëren innovatie als motor te gebruiken. Dat is waar wij voor staan. We zijn constant in ontwikkeling en daarbij staat de cliënt altijd centraal.

Zie jij in elke beperking een kans?
Dan zouden wij wel eens een hele goede match kunnen zijn. Samen verleggen we grenzen en werken we aan een betere wereld. Solliciteer direct en uiterlijk 23 juli a.s. via de website van Reinaerde.

Eerst nog een vraag? Dan kun je contact opnemen met Helmiek de Goede 06-10948401, elke werkdag tussen 9.00 – 10.00 uur. We zien je sollicitatie graag tegemoet!

Bron: Reinaerde

Reacties
Back to Top ↑