Overige vacatures

Gepubliceerd op 30 juli 2019

Gezocht: Junior Onderzoeker (25-8, Leiden)

Het LUMC is op zoek naar een Junior Onderzoeker Sectie Ethiek en Recht voor 21,6 uur per week.

Ben jij een getalenteerde junior onderzoeker met enthousiasme voor de gezondheidsethiek en wil je onderzoek doen naar goede zorg voor mensen met dementie? Solliciteer dan op deze vacature van junior onderzoeker.

In het kort
– Je werkt bij de sectie Ethiek en Recht van de Gezondheidszorg, afdeling Neurologie
– Je doet kwalitatief onderzoek naar de balans tussen vrijheid en veiligheid in de context van goede zorg voor mensen met dementie

Wat ga je doen?
In een samenwerkingsverband tussen de sectie Ethiek en Recht van de Gezondheidszorg van het LUMC en een Lerend Netwerk van zorgorganisaties in de ouderenzorg, gaan we de komende drie jaar aan de slag met het thema vrijheid en veiligheid. Vraagstelling is het vinden van de balans tussen bewegingsvrijheid en veiligheid en het gebruik van technologie in de zorg voor mensen met dementie. Het doel is om zorgteams te ondersteunen met het vinden van deze balans bij het formuleren van het zorgplan. Begin 2020 treedt de nieuwe Wet Zorg en Dwang in werking, die onvrijwillige zorg zal reguleren, niet alleen in zorginstellingen maar ook thuis. Maar hoe voorkom je procedurele afvinklijstjes? En welke mogelijkheden zijn er om vrijheidsbeperkende zorg te geven wanneer dat de gevoelens van veiligheid en welbevinden van de persoon met dementie bevordert? Hoe kunnen zorgteams samen met de cliënt en diens naaste betrokkenen een zorgplan bedenken dat de persoon met dementie zo goed mogelijk in staat stelt zijn leven te leiden zoals bij hem past? Samen met de zorgorganisaties onderzoeken we hoe betrokkenen bij de zorg het belang van elke individuele cliënt beschrijven, balancerend tussen vrijheid en veiligheid. Welke argumenten en welke waarden wegen zij af en hoe kunnen zij door de tijd heen steeds opnieuw gestalte geven aan de realisering van de belangen van de persoon met dementie? Het project is gericht op de ontwikkeling van een instrument dat zorgteams ondersteunt in hun voortdurende proces van nadenken over de vraag wat goede zorg is voor deze cliënt. De junior onderzoeker gaat kwalitatief onderzoek doen: interviews, zorgplananalyse en focus groep interviews.

Lees hier verder.

Bron: LUMC

Reacties
Back to Top ↑