Vacatures

Gepubliceerd op 1 augustus 2019

Gezocht: Adviseur Monitoring en Evaluatie (11-9, Oeganda)

De Protestantse Kerk in Nederland zoekt voor de Church of Uganda een Adviseur Monitoring en Evaluatie (Soroti, Oeganda).

Wil jij graag je horizon verbreden en een bijdrage leveren aan duurzame agrarische ontwikkeling? Dan kom je als geroepen! Een belangrijk onderdeel van het werk van de Protestantse Kerk in Nederland is het uitzenden van mensen voor Kerk in Actie, voor kortere of langere tijd. We hechten er grote waarde aan dat er in onze kerk mensen zijn die ervaring hebben met het langdurig deel zijn van kerk en geloof in een andere context. We zien uitgezonden medewerkers als een brug tussen ‘daar’ en ‘hier’. Als bruggenbouwer tussen Oeganda en de Nederlandse kerken onderhoud je contact met de gemeenten die geïnteresseerd zijn in het werk van COU-TEDDO en in het kerkelijk leven in Oeganda.

De context
In het oosten en noorden van Oeganda laat de klimaatverandering zich voelen met afwisselend extreme droogtes en overmatige regenval. Boeren moeten hierop inspelen met nieuwe landbouwtechnieken en andere middelen van bestaan. Teso Dioceses Planning and Development Office (TEDDO) is het ontwikkelingsbureau van de Church of Uganda voor deze regio. CoU-TEDDO werkt aan het verbeteren van levensomstandigheden, aan het verminderen van risico’s en aan het verbeteren van goed bestuur. Als lid van het team van CoU-TEDDO draag jij bij aan het verbeteren van de kwaliteit van het werk door te adviseren over monitoring en evaluatie van de lopende en nieuwe programma’s. Het wordt jouw taak om jouw kennis en ervaring over monitoring en evaluatie over te dragen op de vaste medewerkers van CoU-TEDDO, zodat dit goed wordt geïntegreerd in al het werk.

Wat verwachten wij van jou?
Wij vinden het belangrijk dat je meelevend lid bent van de Protestantse Kerk in Nederland. Daarnaast heb je een afgeronde universitaire opleiding in ontwikkelingsstudies, bij voorkeur gericht op agrarische ontwikkeling. Je hebt aantoonbare kennis op gebied van planning, monitoring, evaluatie en project management. Een goed gevoel voor kerkelijke, sociale en inter
culturele verhoudingen en een flexibele instelling zijn voor jou als uitgezonden medewerker vanzelfsprekend. Je beheerst het Engels goed, in spreken en schrijven. Ervaring met werken in een niet-westers land is een pré.

Wat mag jij van ons verwachten?
Wij bieden jou een uitdagende baan waarin je de kans krijgt om grenzen te verleggen. Je gaat werken in een dynamische organisatie met betrokken en deskundige collega’s. Je wordt betrokken bij de wereldkerk in verbondenheid met plaatselijke gemeenten in Nederland. Je mag rekenen op goede uitzendvoorwaarden en een gedegen voorbereiding & begeleiding. Het betreft een fulltime functie van twee keer twee jaar. Een assessment maakt deel uit van de procedure evenals een medische keuring en het aanleveren van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). De voorbereiding van de uitzending zal starten op 2 maart 2020 en duurt drie maanden. Uitzending zal daarna zo spoedig mogelijk plaatsvinden. Je wordt aangesteld volgens de algemene regeling uitzendvoorwaarden van de Protestantse Kerk in Nederland (www.protestantsekerk.nl/ arbeidsvoorwaarden).

Geïnteresseerd?
Overweeg jij om deze bijzondere stap naar Oeganda te maken? Vraag dan het informatiepakket op bij het secretariaat van Kerk in Actie via tel. 030-8801847. Wil je daarnaast ook inhoudelijk van gedachten wisselen, neem dan contact op met Gonda de Haan. Je kunt haar vanaf 19 augustus 2019 bereiken via g.dehaan@protestantsekerk.nl.

Solliciteren doe je door je motivatie met CV (als één pdf) uiterlijk 11 september 2019 te sturen naar vacatures@protestantsekerk.nl, t.a.v. Ruud de Jong, afdeling P&O o.v.v. vacaturenummer 2019-034. De eerste gespreksronde vindt plaats op 23 september 2019 en de tweede op 7 oktober 2019.

Kijk voor meer informatie op kerkinactie.nl en werkvoordekerk.nl.

Bron: PKN

Reacties
Back to Top ↑