Vacatures

Gepubliceerd op 1 augustus 2019

Gezocht: Adviseur Noodhulp (11-9, Nepal)

De Protestantse Kerk in Nederland zoekt voor de United Mission Nepal een Adviseur Noodhulp (Kathmandu, Nepal).

Ben je actief in de humanitaire sector, gepassioneerd voor internationale samenwerking en wil je in de Nepalese context werken aan rampenpreventie en humanitaire responses? Dan kom je als geroepen! Een belangrijk onderdeel van het werk van de Protestantse Kerk in Nederland is het uitzenden van mensen voor Kerk in Actie, voor kortere of langere tijd. We hechten er grote waarde aan dat er in onze kerk mensen zijn die ervaring hebben met het langdurig deel zijn van kerk en geloof in een andere context. We zien uitgezonden medewerkers als een brug tussen ‘daar’ en ‘hier’. Als bruggenbouwer tussen Nepal en de Nederlandse kerken onderhoud je contact met gemeenten die geïnteresseerd zijn in het werk van United Mission Nepal.

De context
De verwoestende aardbeving in 2015 raakte meer dan acht miljoen Nepalezen. De partnerorganisatie van Kerk in Actie, United Mission Nepal, verleende directe noodhulp. Tegelijkertijd kwam daarmee ook het besef dat op het gebied van rampenpreventie nog veel ontwikkeld moest worden. Mede daarom richt een belangrijk deel van het huidige werk zich op het beter voorbereiden van mensen en lokale organisaties op toekomstige rampen, als aardbevingen, landslides en ander natuurgeweld. Vele met name afgelegen gebieden zijn kwetsbaar en ontoegankelijk en hebben veel steun nodig bij het maken van risicoanalyses, actieplannen en interventie strategieën. Met jouw uitzending als Adviseur Noodhulp kun je hier een belangrijke bijdrage aan leveren door kennis en ervaring over te dragen aan de vaste medewerkers van UMN, zodat dit goed wordt geïntegreerd in al het werk!

Wat verwachten wij van jou?

Wij vinden het belangrijk dat je meelevend lid bent van de Protestantse Kerk in Nederland. Daarnaast heb je een afgeronde universitaire opleiding in een relevant vakgebied. We verwachten dat je minimaal 5 jaar werkervaring hebt opgedaan in een internationale context, bij voorkeur op het gebied van rampenpreventie en/of het managen van humanitaire responses. Gevoel voor kerkelijke, sociale en interculturele verhoudingen en een flexibele instelling zijn voor jou als uitgezonden medewerker vanzelfsprekend. Je beheerst het Engels en bent bereid om Nepalees te leren.

Wat mag jij van ons verwachten?
Wij bieden jou een uitdagende baan waarin je de kans krijgt om grenzen te verleggen en in de Nepalese context mag werken aan het versterken van lokale gemeenschappen en organisaties. Je mag rekenen op goede uitzendvoorwaarden en een gedegen voorbereiding & begeleiding. Het betreft een fulltime functie en een uitzendperiode van twee keer twee jaar. Een assessment maakt deel uit van de procedure evenals een medische keuring en het aanleveren van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). De voorbereiding van de uitzending start op 2 maart 2020 en duurt drie maanden en uitzending zal daarna zo spoedig mogelijk plaatsvinden. Je wordt aangesteld volgens de algemene regeling uitzendvoorwaarden van de Protestantse Kerk in Nederland (www.protestantsekerk.nl/arbeidsvoorwaarden).

Geïnteresseerd?
Overweeg jij om deze bijzondere stap naar Nepal te maken? Vraag dan het informatiepakket op bij het secretariaat van Kerk in Actie via tel. 030-8801847. Wil je daarnaast ook inhoudelijk van gedachten wisselen, neem dan contact op met Adriana de Fijter. Je kunt haar vanaf 19 augustus 2019 bereiken via a.defijter@protestantsekerk.nl.

Solliciteren doe je door je motivatie met CV (als één pdf) uiterlijk 11 september 2019 te sturen naar vacatures@protestantsekerk.nl, t.a.v. Ruud de Jong, afdeling P&O o.v.v. vacaturenummer 2019-032. De eerste gespreksronde vindt plaats op 26 september 2019 en de tweede op 10 oktober 2019.

Kijk voor meer informatie op kerkinactie.nl en werkvoordekerk.nl.

Reacties
Back to Top ↑