Vacatures

Gepubliceerd op 9 september 2019

Gezocht: Coördinator Gastvrijheid (23-9, Diepenveen)

Nieuw Sion is een groot kloostercomplex bij Deventer, dat na het vertrek van de monniken een verrassende nieuwe dynamiek heeft gekregen. Het is zonder enige overdrijving het jongste klooster van Nederland. Dankzij de jongeren die er in het Jongerenklooster wonen, de in opbouw zijnde woongemeenschap en de vele tientallen enthousiaste en deskundige vrijwilligers, is Klooster Nieuw Sion een écht klooster gebleven, een plek waar het draait om christelijke inspiratie, met elke dag vier getijdengebeden in de unieke, verstilde sfeer van de kloosterkerk.

Klooster Nieuw Sion heeft een duidelijke visie op de toekomst. Daarom is het gastenhuis sinds deze zomer weer helemaal gerenoveerd, en zijn verdere verbouwingen in gang gezet die ons in staat zullen stellen niet alleen individuele gasten, maar ook groepen te ontvangen. Op Nieuw Sion vinden onze gasten een plek waar ze welkom zijn, waar de deur van de kloosterkerk open staat. Een plek waar de bewoners zuinig zijn op iets dat in de moderne samenleving een grote zeldzaamheid geworden is: rust en orde, ruimte om adem te halen in een omgeving die door velen als heel bijzonder wordt ervaren. Een plek waar je waarde gelegen is in het feit dat je mens bent.

Voor de coördinatie van de dagelijkse gang van zaken op het klooster zijn wij op zoek naar een COÖRDINATOR GASTVRIJHEID (20-24 uur).

De functie
Als algemeen coördinator GASTVRIJHEID ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken rondom de gastvrijheid op het klooster. Je belichaamt de belangrijkste pijler van onze werkgemeenschap. Samen met een toekomstige collega coördinator geef je leiding aan het team van vrijwilligers, herintreders en mensen van de dagbesteding. Als team run je de gastenontvangst, heet je bezoekers welkom en maak je groepen die een zaal huren wegwijs. Naast al het menselijke contact in je functie ben je ook aan het faciliteren dat de gastvrijheid mogelijk is, door bijvoorbeeld coördinatie van schoonmaaktaken, administratieve zaken maar ook door met potentiële klanten af te spreken. Je bent enthousiast en daardoor in staat samen met de mensen om je heen de identiteit van ons klooster uit te dragen naar onze gasten.

Taken en verantwoordelijkheden:
– Verantwoordelijk voor een goed verloop van evenementen, verhuur aan groepen en verblijf van individuen.
– Vertaling van reserveringen naar concrete voorbereiding en uitvoering
– Optimaliseren van gastvrijheid en ontvangst
– Leidinggeven & coachen van het team
– Vormgeven van een toekomstige ontvangst met ondersteunende horeca  Gastenontvangst (zowel zaalverhuur als individuele gasten en groepen)  Administratie (gastenontvangst, zorg & horeca)

Jouw profiel:
De spin in het web zijn is op jouw lijf geschreven, je bent een alleskunner, werkt gestructureerd en bent stressbestendig. Naar gasten ben je klantgericht en heb je de mogelijkheid om aan te sluiten, je wisselt een zakelijke instelling af met een persoonlijke touch. Je bent goed in staat te organiseren en plannen. Je stijl van leidinggeven is inclusief en hartelijk. Vanuit je persoonlijkheid en optreden kan je op een natuurlijke manier duidelijkheid verschaffen naar de mensen om je heen. Het zoeken en binden van nieuwe klanten zie je als een uitdaging. Je kan je 100% vinden in de missie en visie van het klooster, hebt affiniteit met spiritualiteit & zingeving en wordt er gelukkig van mensen hiermee in contact te brengen. Je hebt een HBO werk- en denkniveau, ervaring in de horeca en een sociale opleiding genoten waardoor je herintreders en mensen uit de dagbesteding kan en mag begeleiden. Je woont maximaal 30 reisminuten van het klooster. Onze voorkeur gaat uit naar een dienstverband maar ook als ZZP-er kan je reageren op deze functie. Het beloningsniveau ligt op HBO niveau voor het maatschappelijke werkveld.

Wat bieden wij:
Wat wij bieden is een uitdagende taak in een nieuw werkveld. Je krijgt veel kansen om te leren en je eigenheid in te brengen. Daarbij word je onderdeel van een netwerk van gedreven mensen, die zich inzetten voor een unieke oase van rust in een samenleving die veeleisend is. Je werkt in een team van professionals en op termijn met een directe collega met hetzelfde functieprofiel.

Meer informatie:
Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met Marten IJmker , tel. 06 536 88 367. Kijk ook op www.nieuwsion.nl

Solliciteren:
Mail je brief en CV vóór 23 september 2019 naar marten@nieuwsion.nl, onder vermelding van “Coördinator gastvrijheid ”.

Bron: Nieuwsion.nl

Reacties
Back to Top ↑