Vacatures

Gepubliceerd op 12 september 2019

Gezocht: Promovendus (29-9, Nijmegen)

De Faculteit der Letteren van de Radboud Universiteit in Nijmegen is op zoek naar een Promovendus ‘Christine Mohrmann: geleerde op het snijvlak van gender, religie en academische cultuur’.

– 32 – 40 uur per week
– Maximum salaris bruto/maand: € 2.972,-
– Werk/denkniveau: Universitair
– Contractduur: 4 jaar
– Reageer uiterlijk: 29 september 2019

Wij zoeken
In dit vierjarige onderzoeksproject staan persoon en werk van classica Christine Mohrmann (1903-1988) centraal, tegen de achtergrond van een veranderende academische en confessionele cultuur. Doel van dit wetenschappelijk onderzoek is het analyseren en beschrijven van Mohrmanns leven en carrière als gerenommeerd classica en eerste vrouwelijke hoogleraar aan de Radboud Universiteit. Daarbij betrekt u de complexe context van veranderende betekenissen van gender en andere verschilmakers in de nationale en internationale academische cultuur. Ook de manier waarop de studie en receptie der klassieken van betekenis waren voor de veranderingen binnen het Nederlandse en internationale katholicisme is een centraal thema in uw onderzoek.

Als promovendus analyseert u het nagelaten archief van Mohrmann, alsmede dat van de Radboud Universiteit en andere (katholieke) organisaties waarbinnen Mohrmann actief was. Ook analyseert u de ontvangst van haar werk en persoon in nationale en internationale media en netwerken van classici, historici en theologen. Daarnaast situeert u Mohrmann binnen het nationale en internationale spanningsveld van gender, academia en (katholiek) conservatisme. U schrijft hierover een proefschrift dat zich tevens leent om te worden uitgegeven als lezenswaardige en toegankelijke Nederlandstalige biografie. Uw onderzoek ressorteert onder het Departement Geschiedenis, Kunstgeschiedenis en Oudheid (i.h.b. de leerstoelgroep Cultuurgeschiedenis).

Lees hier verder.

Bron: RU Nijmegen

Reacties
Back to Top ↑