Overige vacatures

Gepubliceerd op 14 november 2019

Gezocht: 2 Promovendi (1-12, Leiden)

Universiteit Leiden, de Faculteit Geesteswetenschappen, Instituut voor Geschiedenis en het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG) zoeken twee Promovendi ‘Tolerant migrant cities? The case of Holland 1600-1900’.

Project omschrijving
Bij de sectie Sociale en Economische Geschiedenis van het Instituut voor Geschiedenis van de Faculteit Geesteswetenschappen en het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG) in Amsterdam is per 1 maart 2020 plaats voor twee enthousiaste promovendi met aantoonbare belangstelling voor sociaaleconomische en culturele geschiedenis.

Het onderzoek richt zich op de vraag in hoeverre het beeld dat Hollandse steden in de periode 1600-1900 het toonbeeld vormden van tolerantie moet worden bijgesteld. Is het inderdaad zo dat steden als Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Delft en Leiden in de Gouden Eeuw de vele migranten zonder noemenswaardige conflicten verwelkomden? Om deze vraag te beantwoorden, onderzoekt dit project de positie van migranten in de rechtspraak en analyseren we conflicten tussen migranten en autochtonen in de periode 1600-1900. Naast twee promovendi zal er ook een postdoc worden aangesteld.

Lees hier verder.

Bron: Universiteit Leiden

Reacties

Tags:
Back to Top ↑