Vacatures

Gepubliceerd op 7 december 2019

Gezocht: Kerkelijk werker (20-12, Apeldoorn)

De Koningshof is op zoek naar een Kerkelijk werker.

Wij zijn kerk De Koningshof in Apeldoorn. Een enthousiaste kerk die hoort bij de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt in Nederland, met een hart voor God, elkaar en de stad Apeldoorn. Onze gemeente bestaat uit 500 leden met veel (jonge) gezinnen en ouderen. We willen graag een open en gastvrije kerk zijn, waar men zich snel thuis voelt.

Onze visie voor de gemeente werkten we uit in drie verlangens:

1. “Ik weet en voel mij in de Koningshof gezien en gewaardeerd en herken de liefde van Jezus in mijzelf en in de ander.”
2. Wij verlangen ernaar Jezus’ liefde en genade met elkaar te delen, in woorden en daden.
3. Wij ontvangen Jezus’ liefde en genade in een wekelijkse samenkomst waarin ook wijzelf liefde en gaven inbrengen en uitdelen.

Om ervoor te zorgen dat deze verlangens concreet vormkrijgen, willen we een kerkelijk team samenstellen; bestaande uit onze predikant en een kerkelijk werker. Met ingang van D.V. 2020 komt ds. Lieuwe de Jong als (parttime) predikant bij ons in Apeldoorn wonen en werken.

Om het kerkelijk team nu compleet te maken zoeken we per direct een Kerkelijk werker (M/V) voor 20-24 uur per week.

Onder verantwoordelijkheid van de Raad van Oudsten (RvO) werk je als kerkelijk werker samen met onze predikant en andere betrokkenen aan de uitwerking en implementatie van onze visie en verlangens. Je levert een bijdrage aan pastoraat, vorming en toerusting, missionaire activiteiten, geloofsonderwijs, bezinningsprojecten en je gaat voor in de samenkomsten. De precieze taakverdeling wordt, in overleg met jou, onze predikant en de RvO vastgesteld. Datzelfde geldt voor het exacte aantal dagen.

Voor deze vacature geldt:
– Jij hebt minimaal een hbo-opleiding, richting theologie of kerkelijk werker.
– Je bent meelevend lid van een Gereformeerde Vrijgemaakte kerk.
– Wij volgen het functieprofiel Kerkelijk Werker van het steunpunt Kerkenwerk
– Wij stellen de arbeidsvoorwaarden vast op basis van de richtlijn steunpunt Kerkenwerk.

Meer weten?
Wil je meer weten? Neem dan contact op met Martin Schenkel (06-5384096) of ds. Lieuwe de Jong (06-24380606). Direct solliciteren? Mail je cv en motivatiebrief zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk 20 december, naar ouderlingmartin@gmail.com. We zien je reactie graag tegemoet!

Bron: De Koningshof

Reacties

Tags:
Back to Top ↑