Klussen

Gepubliceerd op 25 februari 2020

Gezocht: Kerkelijk werker voor ouderenpastoraat (zsm, Bedum)

De Protestantse Gemeente te Bedum is op zoek naar een Kerkelijk werker voor het ouderenpastoraat (8 uur per week).

1. Wij zijn een brede kerkgemeenschap met een oecumenische inslag, in het hart van een mooi groen dorp vlak boven de stad Groningen. Vanuit de ontmoeting met God staan we open voor de ontmoeting met elkaar en met de wereld om ons heen.
2. Als kerkelijk werker ga je op bezoek bij ouderen in de senioreninstellingen in onze gemeente. Je houdt op die manier de relatie in stand tussen de ouderen in onze gemeente en de gemeente en je probeert deze relatie verder te verdiepen.
3. Je bent alert op signalen die duiden op behoefte aan zorg, hulp en pastorale aandacht. Samen met de 2 predikanten en de ouderlingen maak je deel uit van het pastorale team van de gemeente. Ook het voorgaan in de uitvaartdiensten behoort tot je taken.

We zoeken iemand die:
1. is ingeschreven in het kerkelijk register van de Dienstorganisatie van de Protestantse Kerk,
2. als ouderling – ambtsdrager bevestigd gaat worden in onze gemeente,
3. open staat voor verscheidenheid van geloven binnen de gemeente,
4. beschikt over ervaring en affiniteit met pastoraal werk in de leeftijdsgroep,
5. voor het pastoraat het wijkteam (sectieteam) wil adviseren en ondersteunen bij het uitvoeren van het bezoekwerk en zo samen met hen aandacht heeft voor de gemeenteleden,
6. uitvaartdiensten voorbereidt en hierin voorgaat.

Voor inlichtingen kunt u bellen naar mevr. Alblas, tel 050-3011885 of mevr. Baars. tel 050-3014157

Mocht u geïnteresseerd zijn in vacature dan kunt u uw sollicitatie richten aan: De sollicitatiecommissie kerkelijk werker senioren, PKN gemeente Bedum, t.a.v. mevr. K.C. Alblas, Wilhelminalaan 10, 9781CV Bedum of naar kcalblas@solcon.nl.

Bron: PG Bedum

Tags:
Back to Top ↑