Klussen

Gepubliceerd op 14 februari 2020

Gezocht: Redacteur Hemel en Aarde (9-3, Amersfoort)

Kwintessens is een educatieve uitgeverij in Amersfoort, gespecialiseerd in de vakgebieden godsdienst/levensbeschouwing en sociaal-emotioneel leren. Bekende uitgaven zijn de methodes Trefwoord, Kind op Maandag, Hemel en Aarde en Kwink. In het additionele fonds worden jaarlijks nieuwe uitgaven ontwikkeld in de vorm van lesprogramma’s, boeken, musicals enz.

Kwintessens maakt samen met Edukans deel uit van UnieNzv, een maatschappelijke onderneming die crossmediaal werkt aan de educatie van jongeren in Nederland en ontwikkelingslanden met een focus op sociaalemotionele ontwikkeling, burgerschap en levensbeschouwing.

Ter versterking van ons uitgeefteam zijn wij per direct op zoek naar een deskundige Redacteur Hemel en Aarde m/v (freelance).

Hemel en Aarde is een methode voor godsdienst en levensbeschouwing op de basisschool. Met het lesmateriaal ervaren kinderen wat religie kan betekenen. Dat levert vaak bijzondere, ontroerende en openhartige momenten op in de klas. Ervaringen die je bij blijven, die kinderen helpen om te groeien als persoon. Om dat te bereiken, krijgen leerlingen verhalen en rituelen aangereikt uit verschillende religies en wordt gebruik gemaakt van werkvormen rond bijvoorbeeld drama, muziek, beeldende kunst en symbooldidactiek. Veel scholen zoeken naar een manier om kinderen op een open manier te begeleiden in hun levensbeschouwelijke ontwikkeling. Zonder een geloof over te dragen, maar wel door godsdienst, levensbeschouwing en spiritualiteit serieus te nemen. Hemel en Aarde helpt daarbij.

Taken:
– Bijdragen aan de idee- en meningsvorming over onderwerpen en concrete inhouden van de methode;
– Inhoudelijk voorbereiden van redactievergaderingen, onderzoek doen naar mogelijke invalshoeken;
– Het maken van nauwkeurige en concrete auteursinstructies;
– Begeleiden van auteurs;
– Beoordelen van kopij, geven van inhoudelijk commentaar op basis waarvan de auteur de teksten kan herzien;
– Redactie van teksten.

Profiel:
– Ervaring als redacteur, bij voorkeur van educatieve uitgaven;
– Aantoonbare kennis van het vakgebied godsdienst/levensbeschouwing in het basisonderwijs;
– In staat en bereid om te werken binnen de door de redactie vastgestelde richtlijnen en criteria.
– Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.

Competenties:
– Creatief
– Nauwkeurig
– Taalvaardig
– Deskundig
– Praktisch

Ons aanbod
Het betreft een freelance opdracht met een tijdsinvestering van ca. 16 uur per maand. Deelname aan ca. 12 redactievergaderingen per jaar (doorgaans op donderdagochtenden in Amersfoort) is onderdeel van de opdracht.

Interesse en sollicitatie
Meer weten over Hemel en Aarde? Bezoek onze website: www.hemelenaarde.nl. Voor informatie over deze vacature kunt u contact opnemen met Karine van der Zon (redacteur:) k.vd.zon@kwintessens.nl. Solliciteren? Stuur uiterlijk 9 maart 2020 een sollicitatiebrief en cv naar Karine van der Zon (redacteur:) k.vd.zon@kwintessens.nl.

Bron: Kwintessens

Reacties

Tags:
Back to Top ↑