Vacatures

Gepubliceerd op 9 mei 2020

Gezocht: Gemeentepredikant (Amsterdam)

Als Regenbooggemeente in Amsterdam zien we het als onze opdracht ons te ontwikkelen tot een brede gemeenschap die van betekenis is in de buurt en waarin diverse vormen van kerkzijn, geloofsbeleving en betrokkenheid naast elkaar bestaan. Om aan deze opdracht vorm te geven zoeken we twee bevlogen predikanten met een uiteenlopend profiel: de ene gericht op de geloofsgemeenschap (gemeentepredikant), de ander gericht op de buurt (buurtpredikant).

Ben jij op zoek naar een nieuwe plek waar je als gemeentepredikant aan de slag kunt? Heb je een passie voor pastoraat en wil je graag werken in een Amsterdamse wijkkerk met hart voor de buurt? Dan komen we graag met je in contact. 

Gemeentepredikant (m/v)
20 uur per week

Dit ga je doen
Als gemeentepredikant ben je degene die de gemeente geestelijk inspireert en persoonlijk weet te raken. Je hebt liefde voor de Bijbelse traditie en weet die te verbinden met het leven van alledag. Je geeft een gevarieerde invulling aan de vieringen op zondag en betrekt de gemeente hierbij. Je besteedt aandacht aan pastorale zorg en draagt zorg voor het vormings- en toerustingswerk voor pastoraat en geloofs- en levensvragen.

Dit zijn wij
Wij zijn de Regenbooggemeente, een actieve gemeente van de Protestantse Kerk Amsterdam in Nieuw-West. Samen met Leefgemeenschap Slotervaart en onze wijkdiaconie proberen we onze kerk een open huis van viering, ontmoeting, dienstbaarheid en bezinning te laten zijn voor onze gemeenteleden en de buurtbewoners. Hierin laten wij ons inspireren door de Bijbelse verhalen en het Evangelie. We vinden het belangrijk om oog te hebben voor elkaar én de mensen in de buurt. Op deze manier proberen we de liefde van God voor iedereen zichtbaar te maken.

Ons aanbod
We bieden je een mooie functie van 0,5 fte in een warme en gastvrije Amsterdamse wijkkerk. Je mag werken in een team bestaande uit je collega-predikant (voor deze positie werven wij nu ook), diaconaal opbouwwerker, diaconaal beheerder en communicatiemedewerker. Daarnaast maak je deel uit van de werkgemeenschap van predikanten van de Protestantse Kerk Amsterdam waar je samen met je collega-predikanten meerdere malen per jaar wordt toegerust in je werk. De mogelijkheid om te wonen in de pastorie van de Regenbooggemeente is bespreekbaar.

Jouw profiel
– Je hebt meerdere jaren ervaring als wijkpredikant;
– Je inspireert als voorganger en weet zowel klassieke als vernieuwende vieringen vorm te geven;
– Je hebt passie voor pastoraat;
– Je bent goed in het begeleiden van groepen en individuen bij geloof- en levensvragen;
– Je bent in staat om bezinning, meditatie en (theologische) reflectie vorm te geven;
– Je wordt enthousiast van vernieuwing en veranderingsprocessen;
– Je kunt je vinden in de diaconale identiteit van de Regenbooggemeente.
– Je hebt feeling met de dynamiek van een grote stad.

Interesse?
We horen graag van je! Je kunt je sollicitatie sturen naar Carien Smallenbroek, de secretaris van de beroepingscommissie via cm.smallenbroek@xs4all.nl.

De eerste gesprekken vinden (via beeldbellen) plaats in de week van 18 mei.

Aanvullende informatie
Meer informatie over de vacature is te verkrijgen bij Redmer Kuiken, voorzitter van de beroepingscommissie via 06 53800119. Het informatiepakket van de Regenbooggemeente en de Protestantse Kerk Amsterdam is op te vragen bij Carien Smallenbroek via cm.smallenbroek@xs4all.nl.

Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Ga jij toch liever op zoek naar manieren om het gemeente-zijn buiten de kerkmuren vorm te geven? Bekijk dan onze vacature voor buurtpredikant (0,8 fte).

Tags:
Back to Top ↑