Vacatures

Gepubliceerd op 16 juli 2020

Gezocht: Creatieve betrokken pastor (31-8, Best)

De Stichting Geloofsgemeenschap H. Antonius (Antonius in Beweging) zoekt een Creatieve betrokken pastor (m/v) die met ons in beweging wil blijven (0,4 – 0,5 fte).

Antonius in Beweging is een vrije, onafhankelijke katholieke geloofsgemeenschap die volop in beweging is. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste kandidaat die theologisch geschoold is en zich als pastor aan onze geloofsgemeenschap wil verbinden.

De functie:
De kerntaak van het pastoraatsteam is – al hoedend en voedend – het (doen) inspireren en verbinden van zowel individuele als in groepsverband samenwerkende leden van onze gemeenschap. Onze doelstelling is: ‘Verbonden zijn met elkaar en samen met andere christelijke gemeenschappen de boodschap van het Evangelie in woord en daad beleven en vieren. Dat doen we in de viering op zondag en door de week, door pastorale zorg en aandacht te bieden aan alle mensen, niemand uitgezonderd! Ook organiseren wij allerlei activiteiten rond geloof en levensbeschouwing waarin openheid en hartelijkheid centraal staan.’ Dit vraagt om een kandidaat met creativiteit, een brede interesse en flexibele inzetbaarheid.

Wij zoeken een kandidaat die:
– Een afgeronde theologische opleiding (WO) heeft.
– Oog heeft voor mensen, speciaal als het gaat om levensvragen.
– Hart heeft voor diaconie.
– Zich thuis voelt in een vrije, onafhankelijke katholieke geloofsgemeenschap.
– Op een uitdagende en inspirerende wijze voor kan gaan in vieringen voor groot en klein.
– Kan werken in teamverband.
– Kan omgaan met diversiteit als het gaat om geloofsbeleving.
– Leiding en ondersteuning kan geven aan werkgroepen.
– Bereid is om ook buiten kantoortijden te werken.
– Het een uitdaging vindt om de ontwikkeling en vorming van Antonius in Beweging verder gestalte te geven en daarvoor vernieuwende activiteiten en beleid te ontwikkelen

Antonius in Beweging pastoraal naar buiten toe vertegenwoordigt.

Wij bieden:
Antonius in Beweging is een levendige geloofsgemeenschap die volop in beweging en ontwikkeling is. Een gemeenschap die met de hand op het Evangelie van Jezus Christus Zijn liefdevolle boodschap zichtbaar wil maken voor iedereen, omdat Zijn boodschap iedereen insluit en niemand buitensluit. Antonius in Beweging is een open, zelfstandige katholieke geloofsgemeenschap die in 2013 als gevolg van een door het bisdom opgelegde fusie is ontstaan vanuit de Antoniusparochie, in Best. De gemeenschap bestaat uit ongeveer 325 leden/gezinnen en veel actieve vrijwilligers. De functie wordt ingeschaald conform de CAO Zorg en Welzijn.

Meer informatie:
Meer informatie over onze geloofsgemeenschap is te vinden op: www.antoniusinbeweging-best.nl. Voor meer informatie over deze vacature kunt u contact opnemen met het bestuurslid personeelszaken, Mw. A. Emmen. Zij is bereikbaar via telefoonnummer: 06-30364922 (na 19:00 uur). U kunt tot 31 augustus 2020 solliciteren op deze functie door uw motivatiebrief en CV te mailen naar de secretaris: a.i.b.secretaris@gmail.com.

Bron: Antonius in Beweging

Tags:
Back to Top ↑