Vacatures

Gepubliceerd op 13 september 2020

Gezocht: Predikant (10-10, Tilburg eo)

De Protestantse Gemeente te Tilburg e.o. omvat de kernen Tilburg, Goirle en Loon op Zand. Na het vertrek van één van onze predikanten hebben wij met elkaar een beeld gevormd van hoe wij kerk kunnen en willen zijn in 2030. We willen ‘een gemeente zijn die een blijmoedig geloof zichtbaar maakt in activiteiten, en God ter sprake brengt onder elkaar en iedereen die op zoek is naar verdieping en openstaat voor een betekenisvolle relatie met Jezus Christus’.

Om hieraan samen vorm te geven zoeken wij een Predikant (M/V) voor 1,0 fte (voor maximaal 5 jaar, daarna 0,8 fte).

Uw belangrijkste taken:
– Ons en mensen om ons heen inspireren om God te zoeken en de relatie met God en elkaar te verdiepen;
– De gemeente toerusten in het opbouwen van betekenisvolle relaties met mensen om ons heen en een katalysator zijn om met nieuwe activiteiten daaraan bij te dragen;
– De huidige gemeente in al haar veelkleurigheid en verschillende manieren van betrokkenheid voeden en inspireren.

Overige taken:
– In erediensten voorgaan, die eigentijds en begrijpelijk zijn en geloof en vreugde versterken;
– Samen met de diaconie gemeenteleden bewust maken en toerusten om zorg te dragen voor een duurzame en rechtvaardige wereld met aandacht voor noden van mensen dichtbij en veraf;
– Actief samenwerken met andere kerkelijke gemeenten om ons heen;
– Samen met ons pastoraal team het pastoraat in en om de gemeente verzorgen.

Kernkwaliteiten en competenties
– In staat om betekenisvolle relaties te leggen en te verdiepen.
– Creativiteit in denken en doen, experimenteervermogen.
– Samenbindend, toerustend en coachend leiderschap.
– Luisteren, gevoelens en emoties herkennen en kunnen uitdrukken.
– Ervaring met gebruik en inzet van media.
Tenslotte vragen wij de bereidheid om te komen wonen in één van de kernen van onze gemeente.

Wat biedt deze predikantsplaats u:
Een 1,0 fte functie (voor maximaal 5 jaar, daarna 0,8 fte) in een gemeente die graag op eigentijdse, open wijze de toekomst tegemoet wil treden. Onze gemeenteleden zijn op verschillende manieren en intensiteit betrokken bij de gemeente: theologisch verschillend gekleurd, vanuit verschillende behoeftes gelovend. We zijn open naar elkaar en anderen en met onze nieuwe predikant op zoek naar nieuwe ervaringen en een missionaire basis.

Wat biedt Tilburg en omgeving u:
We leven en werken in een moderne stad met een breed cultureel aanbod op hoog niveau, vele voorzieningen en sportfaciliteiten. Tilburg wil voor haar burgers gezondheid en geluk. Tilburg onderscheidt zich met de LocHal- bibliotheek, als onderwijsstad met Tilburg University inclusief een theologische faculteit, hogescholen, beroepsonderwijs en basisscholen. (zie promotiefilmpjes op de site van gemeente Tilburg) Er is veel ruimte en natuur voor ontspanning, zowel in de stad als in de omliggende gemeenten: o.a. Wandelbos, Warande, Kampina, Efteling, Loonse en Drunense Duinen, Regte Heide.

Informatie en sollicitatie
Op de site van de gemeente: www.pkn-tilburg.nl treft u meer informatie aan. U kunt uw sollicitatie vóór 10 oktober 2020 richten aan: William Kloos email: beroepingscommissie@PKN-Tilburg.nl | telefoon 06 40480077.

Bron: PKN-Tilburg.nl
Back to Top ↑