Vacatures

Gepubliceerd op 25 september 2020

Gezocht: Relatiemanager Kerken (5-10, Apeldoorn)

Houd je van de Kerk van Christus en wil je meebouwen aan de beweging om kinderen uit armoede te bevrijden? Ben je relatie- en resultaatgericht, een planmatige werker en een echte verbinder?
Dan zoeken we jou!

We zijn op zoek naar een Relatiemanager Kerken (36 uur) – M/V

Het Kerkenteam werkt nauw samen met onze kerkrelaties, strategische partners en andere Compassion-teams. Vanuit deze verbondenheid inspireren en faciliteren we hen om samen op te trekken in het bevrijden van kinderen uit armoede in Jezus’ naam.

De rol en beoogde resultaten
Als Relatiemanager Kerken werk je actief aan de verbinding met lokale kerken en aan het inspireren en faciliteren van voorgangers, leiderschapsteams en anderen die de kerk in beweging zetten.

Jij
– bent onderdeel van het Kerkenteam en in die hoedanigheid medeverantwoordelijk voor de afstemming van het totaalaanbod van Compassion richting kerken, het realiseren van de beoogde doelstellingen en het vergroten van de impact van kerken en Compassion;
– inspireert kerken in Nederland en Vlaanderen om in beweging te komen voor hen die in armoede leven;
– draagt bij aan het maximaal vergroten van het aantal gesponsorde kinderen vanuit het netwerk van kerken;
– ontwikkelt en onderhoudt proactief een netwerk van bestaande en nieuwe relaties die onze waarden delen;
– werkt effectief samen om de gemeenschappelijke doelen op het snijvlak van de missie van de kerk en de missie van Compassion te behalen;
– ondersteunt kerken in het bereiken van hun eigen doelen op het gebied van missie en gerechtigheid met passende suggesties vanuit het Compassion-aanbod of ons netwerk;
– spreekt en/of geeft presentaties in diensten, adviseert (leiderschaps)teams in kerken en organiseert o.a. visie-reizen voor voorgangers en leiders naar onze veldlanden;
– bent zelfstandig in het maken en opvolgen van afspraken en de uitwerking hiervan;
– werkt nauw samen met anderen binnen het Kerkenteam en met de andere teams binnen Compassion.

Jouw profiel

Jij
– houdt van Jezus en Zijn Kerk;
– bent gericht op transformatie van levens – dichtbij en ver weg;
– bent op zoek naar wat de ander motiveert en in beweging zet;
– communiceert op een manier die leidt tot (re)actie en concrete uitkomsten;
– levert resultaten die in lijn zijn met de strategie en doelen die we voor ogen hebben;
– bent innovatief in het gebruik van online en offline platforms;
– hebt een groot probleemoplossend vermogen;
– bent een cultuurbouwer;
– werkt goed zelfstandig en in teamverband;
– werkt planmatig en bent goed in timemanagement;
– kunt indien nodig in de weekenden werken en bent flexibel in werktijden.

Uiteraard stem je van harte in met de visie en missie van Compassion en ben je gemotiveerd om deze uit te dragen en om je daarvoor in te zetten.

Jouw ervaring
– kennis van de kerkelijk kaart;
– aantoonbare ervaring in het aangaan van langdurige relaties met leiderschap(teams) – binnen en/of buiten de kerk;
– ervaring met het spreken in het openbaar: vertegenwoordigen van een organisatie d.m.v. presentaties en/of trainingen, preken (pré);
– een sales en/of marketing achtergrond;
– hebt ervaring met verslaglegging en dataverwerking in een CRM;
– HBO/HBO+ werk- en denkniveau.

Wat bieden wij?
Een jonge, dynamische en innovatieve organisatie en een inspirerend werkklimaat met gedreven en gepassioneerde collega’s. Het salaris is in overeenstemming met opleiding, ervaring en de zwaarte van de functie en is marktconform met vergelijkbare goededoelenorganisaties. Arbeidstijden zijn in overleg, waarbij veel flexibiliteit mogelijk is. Als samensturende organisatie staan we van harte achter onze missie en geven we onze werknemers gezamenlijke verantwoordelijkheid, flexibiliteit en zelfstandigheid. In het eerste jaar maak je een introductiereis naar een van de veldlanden (indien mogelijk – COVID-19 heeft onze reizen vooralsnog stilgelegd).

Compassion
Kinderen zijn de grootste slachtoffers van extreme armoede. Compassion bevrijdt kinderen uit armoede in Jezus’ naam.In 25 ontwikkelingslanden zijn 2 miljoen kinderen opgenomen in Compassion-projecten. Dit is niet mogelijk zonder de steun van sponsors wereldwijd en de inzet van de ruim 8.000 lokale kerken waarmee Compassion samenwerkt. Onze lokale medewerkers weten als geen ander wat de gevolgen van extreme armoede kunnen zijn en kennen de omgeving, de nood en de mensen. Op deze plekken krijgen kinderen gezonde voeding, gezondheidszorg en toegang tot onderwijs. Sponsorkinderen worden op alle gebieden van hun leven geholpen: fysiek, sociaal-emotioneel, cognitief en geestelijk. Ieder kind maakt kennis met de onvoorwaardelijke liefde van Jezus. Compassion is een wereldwijde beweging die groeit. Word jij onderdeel van ons team om nog meer kinderen uit armoede te bevrijden?

Reacties
Ben je geïnteresseerd en voldoe je aan het hierboven beschreven profiel? Mail dan je motivatie en CV voor 5 oktober naar vacatures@compassion.nl. We dagen je graag uit om op een originele manier te solliciteren. Voor meer informatie kun je bellen met Arjo de Vroome via 06 – 241 310 65 of mailen: vacatures@compassion.nl.

De sollicitatiegesprekken (1e ronde) staan gepland op dinsdag 13 oktober a.s. De tweede ronde gesprekken vinden plaats op 20 oktober a.s. Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Bron: Compassion
Back to Top ↑