Vacatures

Gepubliceerd op 16 oktober 2020

Gezocht: Docent en coördinator Jongerenwerkersopleiding (15-11, Zwijndrecht)

Het Evangelisch College in Zwijndrecht zoekt per 1 januari 2021 een gedreven Docent en coördinator Jongerenwerkersopleiding (10 uur per week).

Het Evangelisch College is een interkerkelijk opleidingsinstituut dat aan volwassenen deeltijdopleidingen en cursussen aanbiedt op het gebied van de Bijbel, Theologie, Missionair Werk, Pastoraat, Jongerenwerk, Prediking en Leiderschap. Dit werk wordt vanuit het EC-Onderwijscentrum in Zwijndrecht aangestuurd door een enthousiast team van medewerkers. In verband met het naderend vertrek van één van onze collega’s zijn we op zoek naar een nieuwe coördinator en docent voor onze Jongerenwerkersopleiding (JWO).

Jongerenwerkersopleiding (JWO)
De JWO is een 2-jarige beroepsopleiding tot Jongerenwerker op HBO-niveau. De opleiding wordt aangeboden in Zeist en wordt verzorgd door een enthousiast team van (gast)docenten. De lessen zijn om de week op vrijdag. Studenten worden in twee jaar opgeleid tot professioneel jongerenwerker die beroepsmatig inzetbaar is in een kerk of (christelijke) jongerenorganisatie.

Wat houdt de functie in?
Als docent/coördinator werk je nauw samen met een collega en samen ben je verantwoordelijk voor de inhoud en coördinatie van deze opleiding. Dit betekent in de praktijk het inhoudelijk voorbereiden van de lesmodules en de readers, het aansturen van gastdocenten, het onderhouden van externe relaties, het promoten van de opleiding en het werven van fondsen. Deze werkzaamheden voer je voornamelijk uit op ons kantoor in Zwijndrecht. Daarnaast geef je zelf ook les (in Zeist) en ben je als mentor verantwoordelijk voor de begeleiding van studenten.

Wie zoeken we?
– Je bent overtuigd christen, maakt deel uit van een christelijke geloofsgemeenschap en onderschrijft de missie en identiteit van het Evangelisch College.
– Je ervaart de roeping om bij te dragen aan het ondersteunen van kerk en samenleving door het opleiden van gepassioneerde jongerenwerkers.
– Je hebt een afgeronde opleiding op hbo- of wo-niveau; een theologische opleiding is een pré.
– Je hebt aantoonbare praktijkervaring met jongerenwerk.
– Je hebt aantoonbare didactische vaardigheden en lesgevende ervaring.
– Je bent ondernemend, sociaal, communicatief en je kunt goed organiseren en samenwerken.
– Je bent bij voorkeur woonachtig in een straal van 50 km van het administratiekantoor in Zwijndrecht of de leslocatie in Zeist.

Wat hebben we je te bieden?
Je komt te werken in een missie-gedreven organisatie met een toegewijd team van 25 medewerkers. Op ons goed verzorgde kantoor in Zwijndrecht bouwen we aan een professionele organisatie die met (relatief) beperkte middelen een groot bereik en impact heeft.
Omdat we als Evangelisch College een particuliere onderwijsinstelling zijn die niet door de overheid wordt gesubsidieerd, dien je er rekening mee te houden dat onze arbeidsvoorwaarden niet marktconform zijn (salariëring is circa € 1700,- bruto per maand bij voltijdse aanstelling). Qua vakanties sluiten we grotendeels aan bij de reguliere onderwijsvakanties (jaarlijks vijftig vakantiedagen).
Op termijn is uitbreiding van uren mogelijk.

Sollicitatieprocedure
Als je wilt solliciteren, doe dit dan vóór 15 november 2020. We ontvangen je sollicitatie graag per e-mail met daarbij een CV, motivatiebrief en een recente (pas)foto. Stuur je e-mail naar drs. C. van Nes, algemeen-directeur van het Evangelisch College: c.vannes@evangelisch-college.nl. Na ontvangst van je e-mail ontvang je een ontvangstbevestiging. Na 15 november wordt een selectie gemaakt en op 18 en 20 november worden de sollicitatiegesprekken gevoerd. Na de formele aanstelling vangt het eigenlijke werk aan vanaf 4 januari 2021.
Nog vragen? Mail naar c.vannes@evangelisch-college.nl of bel naar 06-42835011.

Bron: Evangelisch-college.nl

Tags:
Back to Top ↑