Vacatures

Gepubliceerd op 15 oktober 2020

Gezocht: Geestelijk verzorger (28-10, Den Haag, Arnhem en Ter Peel)

De Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) van het Ministerie van Justitie en Veiligheid is op zoek naar een Protestants geestelijk verzorger.

Functieomschrijving
Wordt iemand in een penitentiaire inrichting ingesloten, dan gebeurt er veel met hem of haar. Vaak heeft hij of zij dan ook behoefte aan een gesprekspartner. Wil jij een luisterend oor bieden? Kom onze Dienst Geestelijke Verzorging dan versterken en word protestants geestelijk verzorger voor de justitiabelen in de penitentiaire inrichtingen Arnhem en Zuid-Oost Ter Peel.

Als protestants geestelijk verzorger (justitiepredikant) sta je justitieel ingeslotenen bij en begeleid je hen bij geloofs- en levensvragen. Dit doe je bijvoorbeeld door middel van intakegesprekken, individuele en groepsgesprekken, kerkdiensten en crisisinterventie.

Je werk vindt plaats vanuit een herstelgerichte focus en je draagt bij aan de verdere ontwikkeling van justitieel ingeslotenen. Ook zet je in op verbreding van hun maatschappelijk perspectief en ben je actief betrokken bij nazorgtrajecten. Om dat te ondersteunen werk je samen met vrijwilligers, kerken en andere organisaties buiten de inrichting.

Daarnaast heb je een adviserende rol richting de directie en medewerkers als het gaat om humane detentie en ethische vraagstukken. Aangezien de Dienst Geestelijke Verzorging een landelijke dienst is, is overplaatsing naar een andere inrichting in een later stadium denkbaar.

Functie-eisen
– Je hebt een wo- of masterdiploma.
– Je bent predikant van één van de bij de Interkerkelijke Commissie voor het Justitiepastoraat aangesloten (protestantse of oudkatholieke) kerken en meelevend lid.
– Je hebt aantoonbare werkervaring op het gebied van pastoraat of geestelijke verzorging.
– Je hebt goede communicatieve vaardigheden en kunt goed samenwerken met collega’s van andere religies/levensbeschouwingen en andere disciplines.
– Je spreekt meerdere moderne talen.
– Je weet snel je weg te vinden in de complexe werkomgeving van een penitentiaire inrichting en neemt initiatieven.
– Je beschikt over levenservaring en staat stevig in je schoenen.
– Je beschikt over een rijbewijs en eigen vervoer.

Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau: schaal 12
Maandsalaris: Min €3.815 – Max. €5.671 (bruto)
Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Contractduur: 1 jaar
Minimaal aantal uren per week: 28
Maximaal aantal uren per week: 28

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden
– Ben je in dienst van het Rijk en heb je een aanwijzing als (medisch) herplaatsingskandidaat? Voeg dan een voordracht van je leidinggevende of trajectmanager en een kopie van de aanwijzingsbrief bij je sollicitatie.
– Om je sollicitatie in behandeling te kunnen nemen ontvangen wij graag je motivatiebrief en cv.
– In het voorjaar en de zomer van 2021 ontstaan naar verwachting enkele vacatures in andere delen van Nederland. Hier kun je nu ook al op solliciteren.
– Voor deze functie is mogelijk een aanloopschaal van toepassing (schaal 11).

Digitaal solliciteren
Ministerie van Justitie en Veiligheid, Dienst Justitiële Inrichtingen nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.

Bron: DJI

Tags:
Back to Top ↑